Milletvekili Battal devam eden yatırımları anlattı

Bayburt Milletvekili Fetani Battal kentte devam eden yatırımlara ilişkin bilgi verdi. 

AK Parti Ekim Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Fetani Battal Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmasının ardından Bayburt’ta yapımı süren önemli yatırımlara ilişkin de bilgi verdi. 

Battal, meclisin tatile ayrılmasının ardından Bayburt’a gelerek hemen hemen bütün yatırımları yerinde gözlemlediğini, vatandaşlarla görüşerek problemlerini dinlediğini aktardı.  

Battal yatırımlara ilişkin olarak şu bilgileri verdi: 

Kop Dağı tüneli

4 aydır kop dağı tüneli Projesinin yeniden eski çalışma ivmesine kavuştuğunu ve çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü sevinçle müşahede ettik. Dolayısıyla teknik elemanların bize verdiği bilgiye göre, eğer doğal şartlar bu şekilde devam ederse kısa bir süre içerisinde bu tünelimiz hizmet vermeye başlayacak. 

Vauk Tüneli

Yine Bayburt, Trabzon, Gümüşhane hattımızdaki tünel çalışmalarının da çok çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu açıdan Vauk Dağı tüneli de bizim için çok heyecanlı bir proje. Oradaki çalışmaların da aynı hızla devam ettiğini gördük. Bunları sizlerle paylaşmak bizim için ayrı bir mutluluk. 

Bayburt Araklı arası Viyadük

Bu iki tünele ilaveten Araklı Bayburt arasını bize çok kestirmeden sunan bir tünel çalışmamız vardı. O tünel bitmişti. Tabi bu tünelin Bayburt kısmında çok keskin viraj ve tırmanması çok zor bir yol vardı. Yıllardır oraya yapılması konusunda bir viyadük talebimiz vardı. Oradaki viyadük de şu anda tamamlanmak üzere. Bu viyadük tamamlandığında araklıdan çıktığımızda uçaktan iner gibi Bayburt’a iniş yapacağız. Onun bu sene bitiyor oluşu da bizim için çok büyük bir mutluluk olacak. 

Bayburt Gümüşhane Havalimanı

Biliyorsunuz Bayburt Gümüşhane Havalimanımız var. Bu Türkiye çapında çeşitli süpekülasyonlara malzeme yapılıyor ama gördükleri zaman anlayacaklar ki, bu bölgede yapılan bir havalimanı hiçte öyle fuzuliden bir havalimanı değilmiş. Dolayısıyla bu havalimanının hayata geçmesiyle bölgemizin ekonomik havasının ayrı bir şekilde, ayrı ortamlara taşınacağını biz yakınen biliyoruz, hissediyoruz. Bu heyecanla orayı takip ediyoruz. Yine bundan bir ay önce gidip kendi gözlerimizle gördük Bayburt Gümüşhane havalimanı zemin çalışmaları sürüyor. Alt sıkıştırma faaliyetleri 500 metre kalmıştı 4 kilometreye tamamlanmak üzere orası bitmek üzere. Bundan sonra asfaltlama bölümüne geçilecek. Zannediyorum ki, bu hızla devam ettiğinde 2020 sonunda asfaltlama çalışmalarının da bitirileceğini ön görüyoruz. Dolayısıyla onlar bizim için çok önemli projeler. Bunlar hayata geçtiğinde Bayburt’un önemli bir imkanı, ayrı bir ulaşma şansı çok çok artmış olacak. 

Yeni Hastane

Yine hastanemiz bölgemizde en çok bakılmaya değer bir proje olarak hayata geçiriliyor. Orası bitmek üzere artık küçük detaylarla çalışıyor arkadaşlarımız. Oranın içinin dizayn edilmesi, alet edevatının alınması da gündemimize geldi. O gündem çerçevesinde bundan 3 hafta önce sağlık il müdürlüğü sorumlularımız Ankara’da bakanlıkta ciddi bir çalışma yaptılar. 13 milyon lira oranın alet edevatının alınması için para ayrıldı. Buna ilaveten 3 buçuk 4 milyonda başka kalemlerden para transferi yapılacak. Dolayısıyla önümüzde ki aylarda hastanemiz bütün donanımıyla beraber Bayburt’umuza hizmet vermeye başladığını hep beraber göreceğiz. Sayın Bakanımız Naci beyin Bayburt’a özel bir hediyesi olarak ta hastaneyi açacağımızı burada sizlerle paylaşmak istedim. 

Barajlar

Yine hinterlandı çok geniş olan Kırklartepe barajımız var. Bu baraj öyle bir baraj olacak ki orada biriken su bütün vadiyi sulayacağı gibi bizim Keçevi ovamızın tamamını sulayacak bir imkana kavuşacak. Dolayısıyla o projemizin de devam ediyor olması bizim için ayrı bir mutluluk. Üzengili göletimizde çalışmalar devam ediyor. Dövmekaya göletimizde çalışmalar devam ediyor. Demirözü Barajımızın bizim hudutlarımıza kadar sulama yapabilmesi için sulama sisteminin kurulması olmazssa olamazımızdı. 2 yıldır orası için yakınen takibimiz oldu. Bu yıl içerisinde Bayburt sınırlarına kadar su verilmemiş alan kalmayacak diye ümit ediyoruz. 

Çoruh Nehri Projesi

Çoruh içi çalışmaların ilk bin metrelik kısmının sonuna doğru geldik. Nihayet orasını bitirip bize teslim edecekler. Ondan sonraki iç yeşillendirme ve topraklandırma kısımları Bayburt Belediye Başkanlığı takip edecek. İnşallah kış sezonu gelmeden orayı tamamlayıp bize teslim edecekler. 

Organik ürünler pazarı
Tarım İl Müdürlüğü bünyemizde yapılan önemli çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi 4 bölgemizde organik ürün pazarlama ve insanların yol üzerinde dinlenmesini temin etmek üzere çok önemli 4 adım atıyoruz. Bu inşaatlar başlandı. Bayburt’un 4 girişine bu yapılarımızı inşa edeceğiz. Bir buçuk iki ay içerisinde yapılıp hizmete sunulacak. 

Koyunculuk desteği

Yine Bayburt’ta 2019 yılı programı içerisinde koyunculuğa destek verme çerçevesinde 2.2 milyonluk bir kaynak teklifimiz kabul edildi. Önümüzdeki aylarda şartlar ve aranan özellikler açıklanacak. Bu bizim Bayburt’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda da çok heyecan duyduğumuz bir konu. Diğer taraftan sulama suları ve toprak analizini Bayburt Tarım İl Müdürlüğümüzce yapılması konusunda bir projemiz vardı. O da önümüzdeki aya kadar bitmiş olacak. 
 

Not: Milletvekili Fetani Battal’ın açıklamalarının yer aldığı videonun tamamı birazdan internet sitemizde olacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 09:50

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli
veli - 5 yıl Önce

kapalı spor salonu ihalesi yapılmış neden yapılmıyor haberi var mı?

Bayburt Ahalisi
Bayburt Ahalisi - 5 yıl Önce

Sayın vekil, Demir yolu ne oldu ?
Çoruh nehrine harcanan paraların ne olacağını çoruh gösterir, gösterecektir.
Araklı yolu Bayburt STK larının başarısıdır. O yıllarda il teşkilatının imza kampanyasına katılmadığını da herkes biliyor.
Diğer karayolu bağlantıları, Kuzey, güney ekseninin bağlanması için hükümetin mecburen yapması gereken projeler...
Koyunculuk desteği, zaten merkezi hükümetin yaptığı desteklerdir...
Devlet hastanesi, zaten geç kalmıştı.. DOKTOR NEREDE DOKTOR??
Havalimanına harcanan paraların ne olacağı da gelecekte kendini gösterecek..90km-10km mesafelerde 2 havalimanı varken ????
İŞSİZLİĞİ BİTİRMEK-AZALTMAK İÇİN ÜRETİLEN PROJE HANGİSİ ??
Kaç yıldan beri yapılmayan ORGANİK PAZAR ŞİMDİ Mİ YAPILACAK ??? :))))

PROJE OLARAK MEMLEKETE NE SAĞLADINIZ ??? ondan bahsedelim ...

Cemil
Cemil - 5 yıl Önce

Sayın vekil üniversite öğrencileri kalacak yurtların yetersizliğinden dolayı kayıt döndürüp geri dönüyor haberin var mı?
Genel müdürlük yer istiyor rektör bey Beydağı nı gösteriyor haberi var mı?
Apartçılar bakan beye sakın yurt yaptırmayın diye baskı yapıyor haberin var mı?
Bir yurt en az 100 kişiye istihdam sağlar haberin var mı?
Olsa ne olur olmasa ne olur bizimde bundan haberimiz yok.

SIRADAKİ HABER