Turşu fabrikalarını incelediler

  Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci,ilerleyen günlerde kurulacak turşu fabrikası projesi için Bursa'da faaliyet gösteren turşu fabrikalarında incelemelerde bulundu. 

Turşu fabrikalarını incelediler

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bursa’nın Yenişehir İlçe belediye Başkanı Davut Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ı makamında ziyaret edip Orhangazi turu yaptılar.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Orhangazi’yi ziyaret etti. İki belediye başkanını makamında ağırlayan Başkan Bekir Aydın iki belediye başkanını ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederken, Orhangazi ve Belediye Hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkan Aydın, İlçemiz konum olarak İstanbul ve Bursa arasında bir köprü görevi görmektedir ve bu yüzden üzerimize düşen görevi en iyi bir şekilde yerine getirebilmek adına tüm gayretimiz ile çalışıyoruz dedi. Belediye Başkanı Aydın iki başkanı makamında ağırladıktan sonra beraber Bayburtlular derneğini ziyaret etti.

Dernek üyeleri ile bir araya geldiler

Başkanlar, daha sonra Orhangazi Bayburtlular Derneği’nde dernek üyeleri ile bir araya geldiler. Bayburtlular derneğinde Bayburtlular ile sohbet ettikten sonra misafirler, Bayburtlular derneğinden ayrılarak Ülkemizde marka haline gelen ve her sene festival düzenlenen Gedelek turşularının üretildiği Gedelek Mahallesine geçti. 

Gedelek Turşu üretim merkezini gezdiler

Gedelek Mahallesinde turşu üretim merkezlerini gezen misafirlere Başkan Aydın turşunun özelliğini aldığı Gedelek Pınarbaşı’nda iki belediye başkanına bilgiler verdi. Başkan Aydın mahallemizin en büyük geçim kaynağı olan turşu üretimidir. Bizler her sene bu üretimi artırmak için festivaller ve tanıtımlar düzenliyoruz. Festivallerimiz geçtiğimiz senelere oranla daha da tanınır hale geldi ve ülkemizin değer kaynakları arasında yerini aldı dedi.

Başkanlar ilçeye hayran kaldı

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Orhangazi’nin Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların iç içe yaşadığı nadide ilçelerden birisi olduğunu belirterek, burada bir çok Bayburtlu hemşehrimiz de yaşıyor. Dolayısıyla bizlerin Orhangazi ile Orhangazi Belediyesi ile yakın ilişkilerimiz devam edecek dedi. İki Belediye Başkanı Orhangazi’nin hem ekonomik hem de tarımsal üretim noktasında önemli bir merkez olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Bekir Aydın’a teşekkür ettiler. Bayburt belediye başkanı Hükmü Pekmezci ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın kendilerini ağırlayan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’a teşekkür ederek Orhangazi’den ayrıldı. Ziyaret sırasında Milliyetçi Hareket Partisi Necati Güneş ve Orhangazi Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER