Sarıkamış Şehitleri yürüyüşle anıldı

Bayburt'ta, Genç Osman Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüş, Aslan Dağı Vilayet Ormanı'nda tamamlandı. 

Sarıkamış Şehitleri yürüyüşle anıldı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan Mehmetçikler başta olmak üzere vatan savunmasında geçmişten günümüze şehit düşenleri saygı, rahmet ve minnetle yad ettiğini söyledi.

Sarıkamış'ın başlı başına bir destan olduğuna dikkati çeken Pehlivan, "Sarıkamış bu aziz milletin vatanını hangi şartlar olursa olsun, yazında da kışında da mevsim şartlarına bakmaksızın yollara düşüp vatan uğruna canını vermeyi göze almasının en önemli göstergelerinden birisi. Sarıkamış'tan binlerce şehidimiz var. Bütün şehitlerimiz bu topraklar için yollara düşmüşler. Onlar sayesinde biz bugün bu topraklarda, bu ülkede özgürce rahat bir şekilde yaşamımızı idame ettiriyoruz." dedi.

Yürüyüşe, Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ufuk Sami Günel, bazı kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.   

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER