Bayburtlu şehit aileleri ve gaziler Sarıkamış'ta

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği de katıldı. 

Bayburtlu şehit aileleri ve gaziler Sarıkamış'ta


Bayburt Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla Sarıkamış’a hareket eden şehit ailesi ve gazilerden oluşan 30 kişilik grup, on binlerce vatandaşla birlikte harekat sırasında yoğun çatışmaların yaşandığı, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'ne yürüdü. 
Etkinlikle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal, ziyaretlerinde duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, 
“Sarıkamış, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir. Sarıkamış, Anadolu’nun dört bir yanından, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan gelerek, dilleri ve renkleri farklı, davaları aynı olan bir milletin, verdiği eşsiz mücadelenin adıdır. Sarıkamış harekâtı, tarih sahnesinde yerini aldığı günden beri, onuruyla yaşamış milletin şüheda kanları ile sulanan vatan toprağında, kendisine vurulmak istenen zincirleri parçalamak için canını vermekten çekinmediği önemli dönüm noktalarından biridir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdani ve ahlaki değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir.” dedi.

“Ateşin düştüğü yer bütün vatandır”

Köksal şöyle devam etti: 

  “Mehmetçiklerimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale’de, Dumlupınar’dan, Sarıkamış’ta olduğu gibi yedi düvele karşı verdiği mücadelenin bir benzerini bugün de tüm terör maşalarına karşı başarılı bir şekilde yürütmektedir. Necip Türk milleti, bugüne kadar bu vatan uğruna milyonlarca şehit verdi ve bundan sonraki süreçte de herhangi bir tehlikede gözünü kırpmadan şehit olmaya da hazırdır. Şairin dediği gibi “bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”. Türk milleti bunu bilir, bunu söyler. Sizin evlatlarınız bu vatan uğruna canlarını verdiler, kanlarını akıttılar. Sizlerin de bizlerin de canlarından can, kanlarından kan gitti. Bu bilinçle, sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Evet, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama şunu bilmeliyiz ki  o ateşin düştüğü yer bütün vatandır. Bir şehidimiz olduğunda sadece ailelerin değil, bütün milletimizin yüreği yanıyor. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. İşte, biz böyle bir milletiz. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.”  

Köksal, ayrıca Sarıkamış’a ulaşmalarında destek veren Belediye Başkanı Mete Memiş’e de teşekkür etti.

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER