Mehteran eşliğinde “Onbeşi”

Bayburt’ta her yıl Ramazan’ın 15’incigünü çocukların sokak sokak gezerek kutladığı “Onbeşi” bu yıl mehterantakımının gösterisiyle gerçekleşti.

Kentte korona virüs (Covid-19)tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan çocuklar için İl Kültür ve TurizmMüdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında, mehteran takımı Zahit Mahallesi’ndenbaşlayarak marşlar eşliğinde sokak turu yaptı.

Balkonlara çıkarak görüntüleriizleyen çocuklar, Türk Bayrakları açıp alkışlarla mehteran takımına eşlik etti.Bayburt’ta Ramazanın 15’inci günü çocuklarınasırlık bir geleneği yaşattığını hatırlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, pandemi dolayısıyla evden çıkamayan çocukları mutlu etmek için böylebir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Kurtoğlu şunları kaydetti: “Bu geleneğimizde iftar sonrasıçocuklar ellerindeki poşetlerle neşe içerisinde kapı kapı dolanarak evlerdenmaniler eşliğinde şeker veya kuru yemiş toplarlar. Maalesef dünya genelindeyaşanan pandemi nedeniyle çocuklarımız balkonlarda kaldılar. Biz iseçocuklarımıza mehter takımı ile geldik. Çocuklarımız üzülmesinler kısa bir süresonra caddelerimizi neşeli bir şekilde dolduracaklar ve mutluluğumuz daimolacak. Buradan bütün Türkiye çocuklarına Bayburt’tan selamlarımızı iletiyoruz”

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 12:42

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER