Konursu karantinada!

Bayburt’ta merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Konursu Köyü koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Konursu karantinada!

27 Nisan tarihinde Bayburt Memnune Evsen Huzurevi’nde yaşanan ve 35 kişide tespit edilen koronavirüs hastalığı sonrası Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi gören hasta sayısında birkaç gün içerisinde artış yaşandı ve pozitif hasta sayısı 60’ın üzerine çıkmış oldu. Koronavirüs hasta sayılarında önümüzdeki günlerde yine artış yaşanabileceği  düşüncesiyle önlemler artırıldı. 10 kişide koronavirüs hastalığının tespit edildiği Konursu Köyü karantinaya alınarak tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Bayburt’ta koronavirüs salgını kapsamında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. Maddeleri gereğince bu güne kadar, Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl, Adabaşı, Heybetepe ve Konursu köyü olmak üzere 5 köy karantina altına alınmış oldu. Son olarak karantinaya alınan Konursu köyü dışında 4 köyde karantina uygulaması değerlendirmeler sonrası da kaldırılmış durumda.

Pozitif vaka sayısı 80

Öte yandan  Bayburt'ta vaka sayısı 80'leri bulmuş durumda. Bu hastaların 6'sı yoğun bakım ünitesinde iken, diğerleri servislerde tedavi edilmekte. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2020, 12:25

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER