İl Özel İdare Personelinden Kızılaya Anlamlı Bağış

Bayburt İl Özel İdaresi personelleri Kızılay Kan Merkezi’nin kan bağışı kampanyasına destek verdi. 

İl Özel İdare Personelinden Kızılaya Anlamlı Bağış

Düzenli kan bağışı yapmayı ve zor anlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı hedefleyen Kızılay’ın Bayburt şubesi tarafından Bayburt İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri binasında gönüllü kan verme işlemi gerçekleştirildi.

Bina içerisinde kurulan stantta kan veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya, kan vermek için etkinliğe katılan personele ve diğer kurumlara teşekkür etti. 


Yerlikaya, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu, kan vermenin sağlıklı her vatandaşın görevi olması gerektiğini vurgulayarak, verilen her ünite kanın bir hayat kurtardığının unutulmaması gerektiğini belirtti.


Yerlikaya aynı zamanda Elazığ’daki deprem bölgesine gönderilmek üzere il özel idaresi olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını, bu kapsamda personel maaşlarını valilik kanalıyla Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere ulaştıracaklarını kaydetti. 

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Hümeyra Çelik ise kış aylarında kan bağışının düşmesi nedeniyle kan tedarik etmekte zorlandıklarını vurgulayarak, "Kurumların destekleriyle gönüllü bağışçılara daha rahat ulaşabiliyoruz. Kan vermek hem vücut sağlığı bakımından, hem de kan verilen kişilerin sağlığı açısından çok büyük önem arz ediyor. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışı için bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Alb. Halil Murat Bilgiç, Defterdar Yüksel Ertekin, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, ilgili sendika temsilcileri ve personel de katıldı.  


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER