Kızılaydan deprem bölgesine yardım malzemesi

Bayburt’tan, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlar için bir kamyon yardım malzemesi gönderildi.

Kızılaydan deprem bölgesine yardım malzemesi

Türk Kızılayı Bayburt Şubesi’nce  depremin ardından başlatılan yardım kampanyasında toplanan battaniye, kışlık giyecek ve kuru gıda gibi malzemeler, kamyonla Elazığ'a doğru yola çıktı.

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Hümeyra Çelik, “Gün Elazığ ve Malatya için birlik olma günü” diyerek “Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar zirveye çıktığını gördük. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm vatandaşlarımız Elazığ'ın ve Malatya'nın yanında olduklarını somut olarak gösteriyorlar” dedi. 

Deprem felaketinin ardından başlatılan yardım kampanyasıyla afetzedelerin acısına ortak olmak ve bir nebzede olsa yaralarını sarmayı amaçladıklarını ifade eden Çelik şunları kaydetti: 
“Başlattığımız kampanya ile Bayburt’ta ki hayırseverlerimizin ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Türk Kızılay Bayburt Şubesi olarak Elazığ’da ki deprem bölgesi için yardım kamyonumuz bugün dört gönüllümüzle birlikte yola çıktı. Desteklerini bizlerden esirgemeyen Bayburt Valimiz ve hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.” 

Gönüllüler Elazığ’da

Öte yandan Bayburt’tan gönderilen yardımlarla birlikte depremzedelerin yaralarını sarmak için Türk Kızlayı gönüllüleri de Elazığ’daki deprem bölgesine doğru harekete geçti. 


Bayburt’tan Genç Kızılay İl Başkanı Haktan Polat, Genç Kızılay Bayburt İl Başkan Yardımcısı Teyfik Hasan Türkoğlu, Genç Kızılay Bayburt Etkinlik ve Organizasyon Birim Başkanı Mehmet Hasan Kıraç, Genç Kızılay Bayburt Üniversitesi Başkanı Bedirhan Polat yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine uğurlandı. 


 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 13:50

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER