Bayburt’ta karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bayburt’ta son günlerde etkili olan kar yağışının ardından Bayburt Valiliği İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri vatandaşların köy ve mahallelerine sorunsuz bir şekilde ulaşması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Bayburt’ta karla mücadele çalışmaları sürüyor

Haftalardır kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından gece gündüz çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleri, dünden itibaren yağan kar yağışının ardından kapanan köy yollarının tamamını büyük bir özveriyle çalışarak ulaşıma açtı. 

112 Acil Servis ve AFAD ile koordineli çalışan kurumda acil hastalar, diyaliz hastaları önceliklerindirilerek bulundukları köylerin yollarını açan ekipler, daha sonra sırasıyla taşımalı eğitim sistemine dahil köyler, grup köy yolları, köylerin ana yollarını ve ardından mahalle yollarını ulaşıma açıyor.
İş makineleriyle ve kar bıçaklı kamyonlarıyla daha kısa sürede köy yollarına müdahale eden ekiplerin çalışmaları vatandaşları da memnun ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ve Yardımcısı Ensar Yerlikaya’da 7/24 usulüne göre çalışan ekipleri ziyaret ederek son durum hakkında bilgi alarak Vali Cüney Epcim'i çalışmalar hususunda bilgilendirdi. 

Buzlanma ve çığ rski!

Ayrıca bu gece gerçekleşebilecek buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. 
Öte yandan Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen yoğun kar yağışları nedeniyle, eğimi fazla olan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğu, ilgili ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.


 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2020, 17:28

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER