SES ve ANONS SİSTEMLERİ

SES ve ANONS SİSTEMLERİ

Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri, toplu kullanım alanlarında bulunan kişileri duyuru ve ilanlar hakkında bilgilendirmek, acil durumlarda kişilerin güvenli bir şekilde bulundukları ortamdan tahliye edilmelerini sağlamak ve ortamda hoş bir ambiyans oluşturmak adına iç ve dış mekanlarda müzik yayını yapmak amacıyla kullanılan sistemlerdir.

Seslendirme Ve Acil Anons Sistemleri bilgisayar programları ile entegre edilebilen, otomatik yayınları belirli zamanlama özellikleri ile topluluğa belli aralıklarla otomatik anonslar yapan sistemlerdir. Bu sistemler acil bir durumda otomatik olarak devreye girebilme özelliklerine sahiptir.

Ses Ve Acil Anons Sistemleri, yangın alarm sistemleri ile entegre olarak çalışmaktadır ve geniş kitlelere sel, deprem, su baskını, gaz kaçağı, terör, toplumsal olaylar gibi tehlikeli durumlarda acil durum anonslarının yapılması için kullanılır.Böylece büyük olaylarda en zorlu durum olan kalabalığın bulunduğu alanın tahliyesinin kolaylıkla yönetmektedir.

Hava alanlarında kullanılan uçuş bilgi sistemleri gibi sistemlerle de çalışabilir, otomatik anonslar ve bilgilendirme mesajları önceden programlanarak sisteme verilebilmektedir.

Seslendirme Sistemlerinde amaç sadece müzik yayını ve anons yapılabilmesi değil,  yayının anlaşılabilir, güvenli ve sürekli olmasını da sağlamaktır.

BİLEŞENLERİ

Mikser Amfi, Hoparlör, Amplifikatörler, Matriksler, Audio Player, Bölge Kontrollü Anons Mikrofonları, Kayıtlı mesajların yayını için Otomatik Sistemler ve Bölge Seçiciler gibi ürünler Seslendirme ve Anons Sistemlerini Oluşturan Bileşenlerini oluşturmaktadır.

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Öncelikle uygulanacak olan alanlarda ses, müzik yayını ve acil anonsun verimli yapılabilmesi için yayının yapılacağı iç ve dış mekanların özelliği ve büyüklüğü uzmanlar tarafından keşif yapılarak tespit edilmesi gerekmektedir.

Bu tespitten sonra ihtiyaca en uygun Ses Ve Anons Sistemleri belirlenir ve projelendirildikten sonra montaj ve kuruluma başlanır.

Ses ve müzik yayınının alanlarda duyulmasını sağlayan hoparlörler en sağlıklı nasıl hizmet verebilecekse o şekilde elektrik direklerine ya da bina dış cephelerine monte edilir.

 Seslendirme, müzik ve anons yayınını çevreye iletmek üzere merkez binaya da uygun Ses Amplifikatörleri kurulur. Kablolu ya da kablosuz olarak Hoparlörler ile Amplifikatörlerin birbirleri ile bağlantısı kurulabilir.

Ses ve Anons Sistemlerinin Kurulumu, uzman tarafından yapılması halinde kolay olmaktadır ve ara bağlantı standart RJ45 Konektörler ve CAT5 Kablo kullanılarak Kablolama yapılır. İki kanallı bir sistem oluşturmak ya da fazladan güç sağlamak için ek Amplifikatörler eklenerek kurulum gerçekleştirilebilir.

KULLANIM ALANLARI

Gelişmiş olan bu Teknolojik Sistemler çok geniş kullanım alanlarına sahip olmakla birlikte genellikle uyarı, bildiri ve benzeri durumlarda büyük bir kitleye ulaşmak ve hitap etmek amacıyla pek çok alan tercih edilmektedir.

Kurumlar, işletmeler, fabrikalar, valilikler, belediyeler, müftülükler, okullar, üniversiteler, hastaneler, limanlar, camiler, mezarlıklar, askeri alanlar, toplantı salonları, siteler, oteller, otogar ve tren garları, havaalanları, tatil köyleri, düğün salonları, küçük kasaba ve köyler, pazar yerleri, parklar, yürüyüş alanları, sanayi siteleri gibi alanlarda ses, müzik ve siren yayını yapmak amacıyla kullanılmaktadır.
 

ÖZELLİKLERİ

Seslendirme Ve Acil Anons Sistemleri Özellikleri:

Tek bir anons merkezi kurulup merkez noktadan birçok bölge hoparlör ve zone ile kontrolü gerçekleştirilebilir. Kullanılacak olan alanın büyüklüğüne göre bu hoparlör ve zonesayısıarttırılabilir.

İstenilen alanın sesini yükseltebilme ve azaltabilme işlemlerini birbirinden bağımsız olarak yapılabilmektedir.

Aynı zamanda ayrı ayrı hoparlörü aktif hale getirebilir ya da devre dışı bırakılarak pasif kullanılabilir.

Tercih edilen sistemin özelliğine göre mikrofon eklenebilmektedir.

Ses ve Anons Sistemleri, analog ya da dijital olarak çeşitlenmektedir ve tercihe göre seçilebilir. Analog Ses Ve Anons sistemleri, Dijital Ses Ve Anons Sistemlerine göre daha ekonomiktir.

Dijital Seslendirme Ve Acil Anons Sistemleri son teknoloji Seslendirme Sistemleridir ve kontrolü yazılımdan oluşmaktadır ve kullanım açısından daha pratiktir.

Acil Anons Sistemleri, sayesinde tehlike sezdiği anda devreye girerek Acil Tahliye Anons Sistemleri uyarı verir ve bir felakete yol açmadan pek çok insanın hayatını kurtarabilmektedir.

Gazi Information Teknoloji,  pek çok Güvenlik Sistemleri ile entegrasyon sağlayarak IP Network üzerinden iletişim kurabilen ve Sınırsız Anons Bölgesi Kapasitesi ile Her Mekana ve Uygulamaya ElverişliSes Ve Acil Anons Sitemleri sunmaktadır.”
 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 11:46

YAVUZ KARDEŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER