Telefon bağımlılığına oyunlar oynayarak kitap okuyarak dikkat çektiler

Telefon bağımlılığına oyunlar oynayarak kitap okuyarak dikkat çektiler

Yeşilay Haftası sebebiyle ’12 Saat Telefonsuz Yaşam Programı’ çerçevesinde Bayburt Belediyesi, Yeşilay ve Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) işbirliği ile çocuklara yönelik etkinlik düzenledi, çocuklar Şehir Parkı Orman Evi’nde telefonsuz bir gün geçirdiler.

Kahvaltı yapıldıktan sonra Yeşilay personelleri çocuklarla oyunlar oynadılar, keyifli vakit geçirdiler. Oyun oynamaktan yorgun düşen çocuklara sürpriz yapıldı, çeşitli hediyeler verildi.

Oyunların, hediyelerin sonrasında soba çıtırtıları eşliğinde kitap okuma saati yapıldı. Türkiye Gençlik Vakfı Gençleriyle oluşturulan takımlarla Oryantring sporu gerçekleştirildi. TÜGVA tarafından dereceye girenler çocuklar ödüllendirildi, ardından piknik yapıldı, bağlama eşliğinde türküler söylendi.

Kutu oyunları, geleneksel oyunlar ve grup oyunları(kelimeden hikaye oluşturma, harften diyalog kurma) ile program son buldu. Keyifli bir gün geçirdiklerini ifade eden çocuklar telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin akıllarına gelmediklerini söylediler, kendileriyle saatlerce oyunlar oynayan abi ve ablalarına teşekkür ettiler. Etkileşimli oyunlarla doyasıya eğlenilen günde, telefon bağımlılığı, oyun bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturuldu.

MURAT OKUTMUŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER