Bayburtlu valinin başarılarla dolu hayat hikayesi

Kanal58 ekranlarında yüzbinler Sivas'ın valisi Bayburtlu Salih AYHAN'ın başarı dolu hikayesini izledi.

Uydu üzerinden Sivas'ta yayın yapan kanal58 televizyonuna konuk olan Sivas Valisi Salih Ayhan'a canlı yayında büyük bir sürpriz yapıldı. İlk bölümünde Sivas'a yapılan yatırımların konuşulduğu moderatör Muhammed Saygı'nın hazırlayıp sunduğu "Gündem Özel" adlı programın ikinci bölümünde ise çekimi Bayburt ilinde yapılan ve Vali Salih Ayhan'ın hayat hikayesinin anlatıldığı "Sultanşehrin Valisi Salih Ayhan"  isimli belgesel yayına girdi. Sürpriz olarak hazırlanan belgesel yayına girer girmez ilk sahnede Vali Ayhan'ın annesi Şahibe Ayhan; "Kara gözlüm, mühür gözlüm, Salih, kuzum", babası Ednail Ayhan'ın ise "Salih, oğlum ben seni çok seviyorum" demesi canlı yayında Vali Salih Ayhan'ı göz yaşlarına boğdu. 

Kendisinin hayat hikayesinin anlatıldığı belgeseli izlerken oldukça duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Vali Ayhan, Kanal58'in Sivas stüdyosunda yaklaşık bir saat süren belgesi izlerken canlı yayında kaldı. 

Vali Ayhan'ın doğduğu günden itibaren ilkokul, ortaokul, lise, üniversite yıllarının da ele alındığı belgeselde Vali Ayhan'ın doğup büyüdüğü Bayburt'un Demirözü ilçesi Çiftetaş mahallesinde geçen çocukluk yıllarına ait anıları akrabaları ve komşuları tarafından dile getirildi. 

Belgeselde Sivas Valisi Salih Ayhan'ın Bayburt Yatılı Bölge Okulunda okuduğu dönemleri ise aynı sırayı, aynı ranzayı paylaştığı arkadaşları anlattı. 

Kardeşlerinin de özel anılarını paylaştığı belgeselde evlilik dönemini ise Vali Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan dile getirdi. 

Çocukları Ömer Alp ile Mehmet Bera ise babalarının valilik görevi dolayısıyla eve geç geldiğini, kendisi ile çok az vakit geçirdiklerini söyleyerek onu çok sevdiklerini dile getirdiler. 

Belgeselde ayrıca Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekterliği, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve son olarak Valilik görevi döneminde yapmış olduğu başarılı çalışmalar işlendi. 

Anadolu'da doğup büyüyen, coğrafyanın kültürü ile yetişen ve hayatın bütün zorluklarına rağmen bugün önemli bir devlet adamı olmayı başaran Vali Ayhan'ın başarılarla dolu bu hayat hikayesi seyircileri de derinden etkiledi. Vali Ayhan canlı yayında ağlarken, seyirciler de ekran başında göz yaşlarına hakim olamadı. 


Hazırlanması yaklaşık beş ay süren ve kendinden sır gibi saklanan belgeselin bitiminde moderatör Muhammet Saygı; "Marifet iltifata tabidir. Gecesini gündüzüne katarak Sivas için çalışan, çabalayan bir valiye şehrin basın mensupları olarak ne yapabiliriz dedik. Elimizde bulunan bütün imkanları kullanarak sizin başarılarla dolu hayat hikayenizi herkese örnek olması açısından bir belgesel halinde sunmak istedik. Bu belgeseli, memleketimize sunmuş olduğunuz güzel hizmetlerden dolayı bütün Sivaslılar adına teşekkür mahiyetinde bir armağan olarak kabul ederseniz bundan onur duyarız" diyerek belgeseli neden çektiklerini anlattı. 

Yayın boyunca zaman zaman gözyaşlarını tutumayan zaman zaman da gülümseyen Vali AYHAN ise; bu belgeselin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi. Belgeselin hazırlığında geçen beş aylık bir zaman sürecinde hiç kimsenin kendisine bir şey söylememesinden dolayı da şaşkınlığını gizleyemeyen Ayhan; Anadolunun özeti olarak gördüğü belgeselin kendisine çok güzel bir hediye olduğunu ve hiç şüphesiz çok önemli mesajlar verdiğini dile getirerek belgesel için teşekkür etti.

Yapımcılığını Muhammet Saygı'nın yönetmenliğini ise Ebubekir Çiğdem'in üstlendiği belgesel izleyecilerden de tam not aldı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 13:35

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER