Bayburt’taki Stk'lardan ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selattin Karaman, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan ve Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe TSK’nın Fıratı’n doğusuna yönelik düzenlediği ‘Barış Pınarı’ operasyonuna ortak bir açıklama yaparak destek verdi. 

Bayburt’taki Stk'lardan ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek

 Esnaf Odaları Birlik binasında bir araya gelen STK başkanları adına açıklama yapan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TSK'nın Suriye'nin kuzeyindeki harekâtı, haklıdır, yerindedir ve zamanındadır. Türkiye meşru savunma hakkını kullanmaktadır. Harekât Türkiye'nin ve Suriye'nin toprak bütünlüğü içindir” dedi. 
     

 ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütlerini kullanarak kurduğu terör ordusu Fırat'ın doğusundan temizleneceğini kaydederek, " Harekât bu açıdan dünya barışı içindir ve insanlık içindir. Askeri harekât için koşullar uygundur, başarı ve zafer bizim ellerimizdedir. Bilindiği üzere, terör tüm insanlık için çok ağır sonuçlara sebebiyet vermektedir. Bu durumda her türlü terör olayları insanlık tarafından kınanmalı ve teröre karşı alınan her önlem desteklenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti uzun yıllardır birçok farklı terör örgütünün saldırısı altındadır. Bu örgütlerden DAEŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütleri ülkemizde yürüttükleri terör faaliyetleri sonucunda, güvenlik güçlerimizle beraber binlerce sivil vatandaşın ölümüne sebebiyet vermiştir. Terör bir insanlık suçudur. Bu tür faaliyetler dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın kınanmalı ve tüm toplumlar tarafından bu hususta kesin ve açık bir tavır alınmalıdır. Bu gerçekler karşısında, Barış Pınarı operasyonu üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terörist unsurlarla  yapmakta olduğu mücadele üzerinde kara propaganda yapılmasına izin verilmemeli ve bu açık insani faaliyet desteklenmelidir.

'Bu saatten sonra düşmanın kara propagandasına kapılmak, gaflet ve delalet olmaz, ihanet olur. "Türk Ordusunun başarısı için birlik halinde, bütün imkan ve gücümüzü fedakarca ortaya koymalıyız. Bayburt’ta faaliyet gösteren STK’lar olarak; yüreklerimiz kahraman Mehmetçikle birlikte çarpıyor. Her an Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer neferi olduğumuzu bildiriyoruz, cepheye gitmek için hiçbir tereddüt taşımayız. Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güvenimiz her zamankinden daha da güçlüdür. Ordumuzdan zaferler bekliyoruz. Devletçe ve Milletçe bütün Siyasi Partileri, dernekleri ve Vakıfları birlik olmaya davet ediyoruz."
 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER