TÜGVA’dan İslami Kimlik Konferansı

Türkiye Gençlik Vakfı Bayburt İl Temsilciliği’nce İslami Kimlik Konferansı düzenlendi.

TÜGVA’dan İslami Kimlik Konferansı

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı oolarak Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Bayburt İl Temsilcisi Abdulselam Doğan, 

“Türkiye Gençlik Vakfı, Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır.TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için çalışmaktadır. Öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, merhametli, başarılı ve sorumluluk sahibi gençlerin, yeni nesil projeler hazırlarken kendilerini geliştirdikleri bir vakıf kültürüne sahiptir” dedi. 

TÜGVA’nın Adalet, ahlak, birlik, iyilik ve özgürlük değerlerini benimsemiş gönüllü gençleri ile daha iyi bir dünya hayaliyle çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüğünü dile getiren Doğan, 

“Türkiye Gençlik Vakfı, Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlama misyonu ve Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olma vizyonu ile kurulmuştur.Gençliğini ihmal edenler, geleceklerini imha ederler. Nasıl bir gençlik? Hz. Ebûbekir olacak, bütün varlığa, insanlığa kol kanat gerecek, “cehennemi öyle daralt ki Ya Rab, başka kimseyi almasın” diyecek yüce gönüllü bir gençlik.Hz. Ömer olacak, zifirî karanlıkta kapkaranlık bir kayada haksızlığa uğrayan kara bir karıncanın hakkını arayacak bir gençlik. Hz. Osman olacak, iki yanından nûr akacak, hayası insanlara insanlığını hatırlatacak numûne-i imtisal olacak bir gençlik. Hz. Ali olacak, müşriklerin öldürmek için karar verdikleri Efendimiz'in yatağına girecek kadar Peygamber sevgisi sınır tanımayan bir gençlik... Nasıl bir gençlik” ifadelerini kullandı. 

Doğan şöyle devam etti: “İnsanlığın sorunlarını mesele edinen, meselesiz insanın eninde sonunda köleleşeceği bilinciyle hareket ederek hakikatten süt emen, fikir, oluş ve “varoluş” çilesi çeken (=kendine gelerek kendinden geçme, «hiçleşerek” dirilme zorlu yolculuğuna çıkan) bir gençlik.Kalbi “Ya Hakk!” diye atacak, beyni “Ey Hakikat!” diye zonklayacak, hakikatin hayat olması için bu dünyada yaşayacak ama bu dünyayı yaşamayacak bir gençlik!”

 TÜGVA Bayburt Temsilciliğinin faaliyetlerinden de bahseden Doğan şunları anlattı: “Her Cuma günü üniversite hocalarımızı gençlerimize sohbet vermek üzere vakfımıza davet ediyoruz. Her fırsatta gençlerimizle sabah namazında buluşuyoruz. Yetenekli ve çalışkan öğrencilerimiz için alanları ile ilgili projeler oluşturmaktayız. Üniversite öğrencilerimizin kendi alanlarında oluşturdukları projeleri geliştirmeleri için maddi ve manevi destek sunuyoruz. Ve buna benzer gençlerimiz için bir çok faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.”

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu İslami Kimlik konusundaki görüşlerini katılımcılara aktardı. 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER