Trafikte öncelik yayanın

Bayburt'ta trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde etkinlik yapıldı.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı himayesinde 81 ilde eş zamanlı hayata geçirilen kampanyanın amacının, yayaların trafikte sağlıklı şekilde seyrini sağlamak olduğunu söyledi.

Geçen yıl verilerine göre yurt genelinde bin 700 yayanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Pehlivan, "Bu, önemli bir rakam. Can acıtıcı, hepimizi üzen bir rakam. İnşallah bu kampanyalar sayesinde sürücülerimiz çok daha dikkat eder, kurallara riayet ederler ve yayalarımız bu yaya geçitlerini sağlıklı, güvenli şekilde kullanırlar. Bu şekilde de kazalar bertaraf edilmiş, önlenmiş olur." dedi.

Programa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER