STK’lardan “İstiklal Marşı” açıklaması

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Bayburt Şoförler Odası Başkanlığı ve MÜSİAD Bayburt İl Temsilciliği birer açıklama yaparak, 21 Şubat günü yaşanan “İstiklal Marşı” tartışmasına açıklık getirdi.

STK’lardan “İstiklal Marşı” açıklaması

Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada 21 Şubat Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü kutlama törenlerinde yer alan protokol mensuplarının İstiklal Marşı’nın okunması esnasında ayağa kalkmadıklarına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamalarda şunlar kaydedildi:

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği basın açıklaması;
21 şubat 2019 tarihinde BAYBURT' un düşman işgalinden 101. Kurtuluş Yıl dönümü kutlama törenlerini sabote etmek  için vatanını bayrağını seven kahraman Bayburtluları zan altında bırakmak için temsili kurtuluş canlandırması esnasında final kısmından bir bölümünü montaj yaparak sanki protokolün istiklal  marşımıza milli değerlerimizi hiçe saymış gibi lanse edilmesi biz Bayburt şehit ve gazı ailelerini derinden üzmüştür. Kutlama etkinliklerinde Aynı gün içerisinde 3 ayrı yerde  saygı duruşu ve İstiklal marşımız okunmuştur.
Kahramanlar diyarı Şehrimizin milli manevi değerlere önem verilmeyen bir şehirmiş gibi gösterilmeye çalışılması ve bunun da bizim içimizde yaşayan birileri tarafından yansıtılması bizleri üzmüştür.
Bayburt dün olduğu gibi bugün de vatanseverler diyarı milli manevi değerlerine sahip çıkıyor ve çıkmaya devam ediyor.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bayburt Şehit ve Gazı Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı:

Gazi Selami KÖKSAL

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı:
Bayburt’umuzun 21 Şubat Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, bazı basın ve yayın organları ve sosyal medyada, törenlerin yapıldığı sırada İstiklal Marşımızın okunduğu fakat protokolde bulunan heyetten ayağı kalkmadığı gibi kamuoyunda yanlış bir algı yaratmak istenmektedir.
 Bayburt Valiliği’mizinde konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada da belirtildiği gibi  ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak törenlerin ilgili yönetmeliğe uygun olarak yapıldığı ,tören sırasında kurtuluş mücadelesinin sergilendiği bir sahnede sergilenen istiklal marşının bir parçasının çalındığı ve akabinde  sala okunduğu, etkinlik belirtilen bir plan ve program  doğrultusunda devam etmiştir.
 Bizler Türkiye’mizin sivil toplum temsilcileri olarak, ülkemizin bayrağının asil bir kanla oluştuğu ve bu bayrak altında İstiklal Marşımızın ebediyen okunacağını bazı sosyal medya mensuplarına bir kez daha hatırlatarak suya yazı yazılamayacağını, yapacakları bütün provakatör eylemlerinin boşa çıkacağını bir kez daha belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızın ve üyelerimizin bu gerçek dışı haberlere itibar etmemelerini belirtir kamuoyuna saygılarımı sunarım.
Burhanettin Kahrıman

MÜSİAD Bayburt 

Bayburt Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın yanındayız.
Çok kıymetli valim 21 Şubatta şehir olarak kutladığımız kurtuluş gününü bazı mahfiller kirli emellerine alet etme girişiminde bulunmuşlardır.
Sayın Valim bilesiniz ki, sizin gibi çok değerli bir devlet adamının yanındayız. Siz, kurtuluş anma programında yanlış bir şey yapmadınız. Bizler, vatandaşlarımız, protokol saygı duruşunu ve İstiklal marşımızı zaten programın başında gereken saygıyı gösterip icra etmiştik. Tiyatronun bir parçası olan marşımızın okunması nerde başlayıp nerede biteceği bilinmeyen bir süreçte meydana gelmiş bir durumdur. Bunu fırsat bilen, provoke edenler 15 Temmuz’da vatanımıza saldıran zihniyetle eş değerdedir. 
Sayın Valim biz MÜSİAD Bayburt olarak ve Bayburt halkımız ile birlikte sizin yanınızdayız. Bayburt halkı bu çirkin provokasyona gelmez, biliyoruz ki bu Bayburt’umuzda Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 82 oy çıkmasını hazmedemeyenlerin çirkin oyunudur.
MÜSİAD Bayburt Başkanı 
Erdal Şentürk

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet özateş
Mehmet özateş - 5 yıl Önce

Utanın be utanın hadi bu haberi yaptınız kendinizi anladınız ya bizim gözlerimizle gördüğümüzü ne yapacaksınız ordaydım tam protokolün önünde tiyatro bitti sela okundu selanın ardından İstiklal marşı tekrar çalındı Allah şahidimdirki İstiklal marşını son nakaratına kadar bağıra bağıra okudum protokol hariç herkez ayakta idi kimse programın başındaki İstiklal marşından söz etmiyor sonunu diyoruz utanın be utanın birde ilk resmi almış gösteriyorsunuz ya oradaki insanların gözleri ile gördükleri

SIRADAKİ HABER