Pekmezci'den Çoruh Nehri Projesi ve kentsel dönüşüm açıklaması

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda 'Çoruh Nehri Projesi' ve kentsel dönüşüm konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Pekmezci Çoruh Nehri Projesine ilişkin projenin mevcut kısmıyla kalacağını ve devam etmeyeceğini bildirirken, kentsel dönüşüm konusunda ise, Eski Sanayi bölgesindeki problemlerin TOKİ ile aşılamaması halinde belediye olarak vatandaşı mağdur etmeyen bir proje hazırlayacaklarını ifade etti.

Pekmezci'nin aktardıklarından konu başlıkları şöyle: 

Kentsel Dönüşüm  

Kentsel dönüşümle ilgili Milletvekili Fetani Battal'la Ankara’da TOKİ ile çeşitli görüşmeler yapıldığını aktaran Pekmezci, Eski Sanayi bölgesindeki problemlerin TOKİ ile aşılamaması halinde belediye olarak vatandaşı mağdur etmeyen bir proje hazırlayıp koordinasyonunu üstlenerek, büyük inşaat firmaları nezdinde  girişimler başlatacaklarını kaydetti.

Çoruh Projesi devam etmeyecek

Çoruh Nehri üzerinde yapılan ve kamuoyunun en çok tepki gösterdiği ve akıbetini merak ettiği proje hakkında da bilgi veren Pekmezci, projenin mevcut kısmıyla kalacağını ve devam etmeyeceğini, sadece şuan yapılmış olan alanla sınırlı kalacağını belirtti.  

Pazar yeri

Tuzcuzade Mahallesinde inşaa edilen pazar yerinin ihtiyaca cevap verebilelecek şekilde planlanmadığını, buranın alt katı otopark, üzerine en az iki kat pazaryeri ve ayrıca konut projesi olarak değerlendirilebilirken, bunun yapılmadığını ifade eden Pekmezci, TOKİ ile yapılacak görüşmelerde eski sanayi mevkisinde bir pazar yeri projesini hayata geçirebilirlerse, Tuzcuzade Mahallesi'ndeki alanın başka şekilde değerlendirilceğini dile getirdi.  

 İstihdam konusu  

Başkan Pekmezci, özellikle sosyal medyadan seçim öncesi verilen vaadler noktasında kendisine en çok istihdam konusunda sorular sorulduğunu aktararak, "Ben hemşehrilerimizden biraz sabretmelerini istiyorum. Ekonomik anlamda belediyemiz bütçe açısından sıkıntılı bir dönemde olmasına rağmen Bayburt’ta en büyük problem olan işsizliğe çözüm olma adına en kısa zamanda öncelikle bir turşu fabrikasını faaliyete geçireceğiz. Bu fabrikamız yer tespitini aşmak üzere kısa zamanda hayata geçecek ve önümüzdeki yıllarda diğerlerini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

 Ekmek zammı konusu

Başkan Pekmezci, ekmek zammı konusuna da açıklık getirdiği konuşmasında, "Bu zam Ocak ayında alınmış bir kararla Ticaret Bakanlığı'nca onaylanmış, fakat bu zamana kadar ertelenmiş. Bu konu esasen esnaf odalarımızın konusudur. Ramazan'da pideye yapılan zamma itiraz edilerek, fiyatlar geri çekildi. Şuan ekmeğe gelen zam ise Bakanlık onaylı bir zam. İtirazda ettik ama sonuç çıkmadı. Biz tüm hemşehrilerimize aynı gözle bakar, hiç birini birbirinden ayırt etmeyiz. Ki ekmeğe verilen zamlardan sonra çevre illerde bizzat araştırma yaptırdım. Erzurum, Erzincan ve Trabzon'la bir araştırma yaptık ve fiyatlar hemen hemen aynı noktada" dedi.

   Uluslar arası Dede Korkut Şölenleri

Başkan Pekmezci, 22-28 Temmuz tarihleri arası için planlanan şölenlerle ilgili bilgi vererek konuşmasını tamamladı: "Bu yıl 25. sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinden bahsetmek istiyorum. Bu sene 22-28 Temmuz tarihleri arasından gerçekleştireceğimiz Dede Korkut Şölenleri’ni vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeniden 1 haftaya çıkardık. Ve Dede Korkut şölenlerinin adına yakışır bir şölen programı planlıyoruz. İnşallah dolu dolu bir program bizi bekliyor."

Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Nesumittin Selçuk, Süreyya Türkmenli, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ile ilde görev yapan basın mensupları katıldı.  

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 09:35

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER