Şehit Polis Gürcan Yavuz şehadetinin yıl dönümünde anıldı

Şırnak'ta 25 yıl önce terör örgütü üyeleriyle girdiği silahlı çatışmada 5 arkadaşıyla birlikte şehit olan polis memuru Gürcan Yavuz, Bayburt'taki kabri başında dualarla anıldı.

Şehit Polis Gürcan Yavuz şehadetinin yıl dönümünde anıldı

Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nce düzenlenen anma programında şehit Yavuz'un mezarının bulunduğu Demirözü İlçesi’ne bağlı Beşpınar Köyünde mevlid okutuldu. 

Şehit polisi anma töreninde daha sonra kabri başına geçilerek burada Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi. 

 Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi Selami Köksal, emniyet güçlerinin ülkedeki güvenliği sağlamak, ülkede yaşayanların varlıklarını korumak ve bu vatanda yaşayanların ilelebet var olmasını temin için canlarını çekinmeden feda ettiğin işaret etti. 

Köksal "Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlamak için canlarını seve seve veren Çanakkale şehitleri gibi, Allahüekber şehitleri gibi, Kop şehitleri gibi, Gürcan Yavuz ve diğer şehitlerimiz tüm güvenlik güçlerimiz vatanın toprağına hain ayağının basmaması ve şanlı bayrağımızın bu topraklar üzerinde sonsuza kadar dalgalanması için canını seve seve vermeye her zaman hazır olmuşlardır.  Vatan ve millet uğrunda canlarını vererek şehitlik mertebesi olan en üst mertebeye ulaşmış olan şehitlerimiz bu büyük ve asil millet için birer kahramandırlar. Aziz şehitlerimizin şehit kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecek ve şehitlerimizin kahramanlıkları daima rehberimiz olacaktır." dedi.

Köksal ayrıca, “Programlarımıza her zaman katılım sağlayan başta Garnizon komutanımız Davut Balibaşa’ya, Çevik Kuvvet Şube Müdürümüz İsrafil Ergün'e, çevik kuvvet personeline, Jandarma Yüzbaşımız Mehmet Kibar'a, askerlerimize, Demirözü İlçe Müftülüğümüze ve görevli imamlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı. 


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER