Müftülükten engelli bireylere manevi destek

Bayburt Müftüsü Hasan Başoğlu yıl içerisinde engelli bireylere yönelik gerçekleştirdikleri etkinliklere ilişkin bilgi verdi. 

Müftülükten engelli bireylere manevi destek

Bayburt İl Müftülüğünce, engelli vatandaşlara rehberlik ederek, engelin ibadette, itaatte, rabbimizle buluşmada  huzura ulaşmada engel olmadığını hissettirmek, onlara din hizmetini daha etkin ve verimli sunmak, Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenlere öğretmek, manevi alanda kendilerine engelsiz yaşam sunabilmek için  manevi destek sunuluyor. 
Proje hakkında bilgi veren İl Müftüsü Hasan Başoğlu: “Proje kapsamında, öncelikle engelin Huzur'a ulaşmada engel olmadığı, her bireyin engelli adayı olduğu bilinci ile engelli vatandaşlarımıza din gönüllülerimizle birlikte manevi destek sunmaya gayret ediyoruz” dedi. 

Bu çerçevede ki, etkinliklerden bahseden Başoğlu şunları kaydetti: 

“Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan kardeşlerimize, vaizlerimizce haftada bir gün manevi rehberlik yapılmakta, geçen yıl Uzmanlar Eğitim Merkezi’nde engelli ve engelli yakınlarına Kur’an-ı Kerim dersi verildi. Camilerimize fiziksel engelliler için engelli rampası yapıldı. Müftülük Hizmet Binası girişi değiştirilerek oraya engelli rampası yapıldı, işitme engellilere yönelik Veli Şaban Camisinde Cuma hutbeleri projeksiyon ile duvara yansıtılmakta. Her yıl Bayburt ilimizden Başkanlığımızın planlanmasıyla engelli kardeşimizi ve müftülüğümüzün katkısıyla da O engelli kardeşimizin  yakınını  umreye gönderiyoruz. Bu ve benzeri çalışmalarla engelin huzurda engel olmadığını her birimizin birer engelli adayı olduğumuz bilinciyle engelli vatandaşlarımıza manevi destek sunuyoruz.” dedi.
 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER