MTTB üyeleri Yeni Zelanda'daki saldırıyı kınadı

 Bayburt'ta, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında 2 camiye düzenlenen terör saldırıları kınandı. 

Türk Dünyası Parkı'nda toplanan grup adına basın bildirisini okuyan Milli Türk Talebe Birliği Bayburt Temsilcisi Salih Yıldızoğlu, inançları gereği ibadet eden Müslümanlara yapılan saldırının İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı gösterdiğini söyledi. 

Yıldızoğlu şunları söyledi: 

15 Mart Cuma günü, mübarek cuma namazı sırasında Yeni Zelanda ülkesin de Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist terör saldırısı sonucu 49 Müslüman kardeşimiz Şehid olmuş ve çok sayıda Müslüman kardeşimiz ağır yaralanmıştır. Bu elim, feci ve menfur hadise karşısında derin bir üzüntü ve öfke içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. 

Zira, inançları gereği ibadet etmekte olan Müslüman kardeşlerimize yapılan bu saldırı İslam karşıtlığının ve müslüman düşmanlığının geldiği noktayı bizlere bir kez daha göstermektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun. Doğusuyla- Batısıyla Müslüman kardeşlerimizin inanç hürriyeti bizim hürriyetimiz, mukaddesatları bizim mukaddesatımızdır. Bu nedenle yapılan bu menfur, körleşmiş, sapık ve feci terör saldırısını lanetliyor esefle kınıyoruz.

İslam düşmanlığı söylemlerin; Yüzyıllardan beridir Avrupa’da, Asya’da ve diğer okyanus ötesi ülkelerde Müslümanların “Türk” olarak anılması suretiyle milletimizi dolayısıyla vatanımızı ve dinimizi hedef alan sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük, defalarca bu tarz elim hadiselerin yaşandığına şahit olduk. Ancak bu hadiseler karşısında Batı ülkelerinin ve bilhassa  müslüman ülkelerin sessiz tutumu bizleri daha derinden üzmektedir. İnancı, ırkı ve etnik kökeni ne olursa olsun dünyadaki  bütün insanların, inançlarını özgürce yaşamaları bizim için esastır. 
Dünya artık İslam düşmanlığına  ve  faşist terörizme dur demelidir. Bu kutuplaşma ve nefret dolu adımlar bir an önce durdurulmazsa önü alınamaz bir hal alacak ve yıllardır suskunluğunu koruyan Yüce İslam Ümmetini büyük bir haykırışa ve kıyama kaldırmak suretiyle kafirler adına önü alınamaz bir mağlubiyete dönüşecektir.  Bizler; MTTB olarak; dinimizin, dilimizin, beynimizin, ilmimizin, ırzımızın, evimizin, kinimizin, öcümüzün davacısı olacağımızı tüm kamuoyunun ve dünya Müslümanlarının bilmesini isteriz.

Dünya üzerindeki hiçbir güç, hiçbir terörist  Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyefmeyecektir. Bilinmelidir ki; herkes  yalnız bıraksa da biz müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Mukaddes kitabımız da belirtildiği gibi, “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Saff-8)

Son olarak; yapılan ırkçı, faşist terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz”
Basın açıklamasına AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ali Kaymak, Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey ile vatandaşlar katıldı.  
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. 
 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 11:48

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Kaymak
Ali Kaymak - 5 yıl Önce

Selamünaleyküm kardeşim güzel katılımcıları zikretmişsiniz ancak Yeniden Refah Partisini zile etmemi işiniz ancak orada zikredildi Allah’a emanet ol
Aşı Kaymak YRP il başkanı

SIRADAKİ HABER