Mahallelinin köpek isyanı!

Bayburt Veysel Mahallesi sakinleri, bölgede gezen başıboş köpeklerin sürekli saldırısına uğradıklarını söyleyerek, özellikle çocuklarının can güvenliğinden endişe duyduklarını söylediler.

Mahallelinin köpek isyanı!

Veysel Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, sürekli çevredeki köpeklerin saldırısına uğradıklarını iddia etti.

Özellikle çocuklarının can güvenliğinden endişe duyan vatandaşlar, soruna çözüm bulunması için yetkililerden yardım istedi. Mahalle sakinlerinden Fuat Çalışkan,  mahallede 9 yaşlarında bir çocuğun başıboş iki köpeğin saldırısına uğradığını ve eve kaçarak yaralanmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. 

Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorluk çeken köpeklerin bu tür saldırıları sık sık gerçekleştridiği biliniyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırmasına karşın köylerden bırakılan köpekler ve Bayburt'ta ki mevcut barınağın yetersiz olması başı boş köpeklerin sayısında da artışlara neden oluyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaşanan köpek saldırısında lise öğrencisi genç hayatını kaybetmiş, bir arkadaşı ise yaralanmıştı.

Köylerde de aynı durum 

Öte yandan Bayburt’ta ki bir çok köyde de aynı sıkıntı sürüyor. Köylerde sürüler halinde dolaşan ve açlıktan vahşileşen köpekler buralarda yaşayan vatandaşların korkulu rüyası durumunda. 

Köylerden şehre bırakıyorlar

Köylerde köpeklerden kurtulmak isteyen vatandaşlarda çözümü şehir merkezine getirmekte buluyorlar. Köylerden hemen her hafta traktör ramörklarında getirilen onlarca çoban köpeği  şehir merkezine salınıyor. Bu durumda belediyeyi hayli zora sokuyor.  Vatandaşlar özellikle yetkililerin köylerdeki köpeklere sahip çıkmasını istiyor.   

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 16:06

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 5 yıl Önce

Aynı sorun Tuzcuzade mahallesinde de var. Kaç kişiye saldırdılar. Çocukları için ciddi tehlike var. Kayseri ve Niğde gibi illerde yaşanan acı olayların yaşanmaması için en kısa sürede tedbir almak lazım. Ayrıca mahallede köpek besleyen bazı kişilerin hayvanları da bu işe dahil onlarında derhal uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması lazım. Başı boş köpekleri zaten bu şahısların beslediği köpekler yanlarına çekmektedir.

hüseyin
hüseyin - 5 yıl Önce

köylerdekileri kısırlaştırsalar yada sürekli olarak yem yemek görütürülse bir sıkıntı kalmaz. çünkü Bayburt'taki köpekler köylerden getirilip bırakılıyor. Adamlar bakamıyor kangalları bile sokağa salıyorlar burada

serhat T.
serhat T. - 5 yıl Önce

Köpeklere bakıyorum kangal normalde 3 bin 5 bin lira değerindeki köpekler yazın kullanıyorlar, kışın getirip şehrin ortasına bırakıyorlar.

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

Bizim köyde çoban eşşekleri bile yazın binbir çile çektirerek kullanıyor. kış olduğunda da dağa bayıra salir. köpekleri çuvala doldurup doğru şehere

vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

Bazı şehirlerimiz de yaşanan menfi,acı hadiselerin tekerrür etmemesi için ivedilikle valilik ve belediyemiz gerekli tedbirleri almalı.İvedilikle hayvan barınakları inşa edilmeli...Saathane çevresin de bile onlarca başıboş hayvan mevcut.Gerek hayvanlara eziyet edilmemesi,zarar verilmemesi için gerekse insan sağlığı açısından tedbir bekliyoruz....

SIRADAKİ HABER