Komutanın Kop Şehitleri için yazdığı şiir duygulandırdı

Kop Şehitleri Abidesi’ni ziyaret eden üniversite öğrencileri ve AFAD gönüllülerine Kop Savunması hakkında tarihi bilgiler verirken, Kop şehitlerinin kahramanlıklarından esinlenerek kaleme aldığı şiiri okuyan Jandarma Kıdemli Başçavuş Hacı Ali Balcı, ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı.

Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce (AFAD) düzenlenen etkinlik kapsamında çığ eğitimi almak için Kop Savunması’nın yaşandığı alana gelerek, Kop Şehitleri Abidesi’ni ziyaret eden gönüllü ve üniversite öğrencilerine Merkez Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hacı Ali Balcı ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Selami Köksal tarafından Kop Savunması hakkında tarihi bilgiler verildi.
 
Bu sırada Kop şehitleri için kaleme aldığı şiiri okuyan Balcı, ziyaretçilere duygusal anlar yaşatırken kendisi de göz yaşlarına hakim olamadı.


 
Ziyaretçilerden gözlerini kapatarak soğuk havada empati yapmalarını isteyen Balcı, 

“Bayburtlu milisler ve Osmanlı’nın muhteşem savaşçıları bu dağlarda bu havada devrin süper gücü Ruslara karşı direniyorlar. Şu anda bizim karnımız tok. Az önce yemek yedik geldik. Pek bunu hissetmiyoruz ama o zaman iki öğün yemekle bunlar yapılıyor. Ve Bayburt’taki bir çok insandan ben dinledim. Burada adım atmadığım yer kalmadı. Bir çoğunun dedeleri, nineleri burada şehit. Bu dağlarda şehit olanların ve Rus askerlerini kurtların yediğini gören çok insan var. şu gördüğünüz alan içerisinde hala mevziler sapasağlam duruyor” dedi. 

Kop Şehitlerinin kahramanlıklarının yeteri kadar bilinmediğinin altını çizen Balcı, “Maalesef bende buraya gelmeden evvel Kop savunmasıyla ilgili hiçbir bilgi sahibi değildim. Lise kitaplarında geçmiyor ancak burası hakikaten kanla yoğrulmuş çok kutsal bir yer” ifadelerini kullandı. 

Başçavuş balcı daha sonra Kop Şehitleri için kaleme aldığı duygu dolu şiirini okudu. 


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinan Büyükdoğan(J.çvş)
Sinan Büyükdoğan(J.çvş) - 4 yıl Önce

Yüreğinize sağlık komutanım. Ülkemize vatanımıza ve milletimize bu kadar bağlı bir komutanın askeri olmaktan tekrar tekrar gurur duydum. ALLAH sizden razı olsun

Oğuzhan Şahin(j.Er)
Oğuzhan Şahin(j.Er) - 4 yıl Önce

İyi ki sizin askerinizdim Allah sizden razı olsun komutanım

Evren Aslan
Evren Aslan - 4 yıl Önce

Yüreginize saglık komutanım sizin askeriniz oldugum için gurur duyuyorum Allah sizden razı olsun komutanım sizi cok seviyoruz vatan sizin gibi komutanlara emanet Allah sizi başımızdan eksik etmesin Allaha emanet olun

Mehmet Şengül
Mehmet Şengül - 4 yıl Önce

Ağzınıza sağlık komutanım sizin sayanizde bu görüntüleri izleyen herkes ŞEHİD lerimizin bu vatanı ne zorluklarla kazanmış olduklarını anlamış olacak sizinle çok gurur duydum iyimi varsınız Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

Kadir Lüleleci
Kadir Lüleleci - 4 yıl Önce

Kop savunması gerçekten ülkemizde bilinmiyor. kop diyince akla orada aşılmaz geçit geliyor. aslında aşılamayan kahramanlıklar gelmeli. komutanımızı tebrik ediyorum. bunu yayınlayanlardan da Allah razı olsun

ceyda T
ceyda T - 4 yıl Önce

Allah razı olsun ağzına sağlık komutanım. Rabbim seni ve tüm askerlerimizi korusun

bayburtlu
bayburtlu - 4 yıl Önce

MaşAllah keşke bizim başçavuş sen olsaydın komutanım.

Selami KÖKSAL
Selami KÖKSAL - 4 yıl Önce

Gönüllü Milislerrimiz hariç 9700 şehit 15 yaralı vermişiz bu şanlı kop savunmamızda. Bütün şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.


SIRADAKİ HABER