Bayburt devre dışı!

Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolu projesinin ihalesi yapıldı. Projede Bayburt devre dışı kalmış oldu.

Bayburt devre dışı!

Son 15 yılda Bayburt'ta her seçim dönemide dile getirilen projeye ilişkin Bayburt'ta herhangi bir itiraz dile getirilmezken Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı açıklamalarda bulundu. 

Nüfus oranına göre Samsun’dan Sarp’a kadar uzanacak olan bir demir yolunun bölgeye ekonomik anlamda can kazandıracağını savunan Karamehmetoğlu “Samsun’dan Sarp’a 4 Milyon 100 Bin nüfus var. Erzincan’dan Trabzon’a 1 Milyon 140 Bin nüfus var. Amaç insanlığa hizmet ve geleceğe yatırım ise aklın yolu birdir. Erzincan’dan başlayacak olan demiryolu Trabzon’dan vazgeçtim, Rize’ye insin. Ordu’nun, Giresun’un, Artvin’in ne günahı var. Bayburt’u bu projeden çıkardılar, bak 31 Mart’ta oy oranları ne kadar düştü ve belediye başkanlığını MHP kazandı. Ben iyi bir Rizeli’yim, iyi bir Rize milliyetçisiyim. Cumhurbaşkanımızın zarar görmesini asla istemem. Siyaset ile işim olmaz ama bazı doğru şeyleri konuşmamız lazım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu konuştum. Sağolsun, kendileri Samsun – Sarp demiryolu projesinin bir önce hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istediğini belirtti” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 10:08

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER