Edebiyat 'Edebiyat Sokağı'yla sevilecek

Bayburt’ta lise öğrencilerine edebiyatı sevdirmek, daha kolay öğrenmelerini sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Edebiyat Sokağı" oluşturuldu.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  edebiyat öğretmeni Cihan Saka tarafından öğrencilere edebiyatı sevdirmek amacıyla "Edebiyat Sokağı" oluşturuldu. Sınıfların bulunduğu koridorda oluşturulan sokakta;  Türk edebiyatına yön veren şairler ve yazarların hayatları ve eserleri duvarlara ve sınıf kapılarına yazıldı. 

Türk edebiyatının önemli şahsiyetlerinin duvarlara nakşedilerek, öğrencilerin sadece derslerde gördükleriyle değil, duvarlardaki resimlerle, şiirlerle kültürlerini daha iyi tanımalarına yardımcı olunduğunu ifade eden Edebiyat Öğretmeni Saka, 

“Öğrencilerimizin örtük öğrenme metoduyla bilgi hazinelerini genişletmeleri için bu çalışmayı yaptık. Sokağımızı henüz bitirmedik. Öğrencilerimizden gelen fikirlere göre sokağımızı geliştireceğiz. Öğrenciler, tenefüs saatlerinde edebiyatımıza değer katan şahsiyetlerin fotoğraflarının ve şiirlerinin eşliğiyle zamanlarını değerlendirecek. Sokağı hazırlamamda yardımlarını esirgemeyen okul müdürüme, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ederim.” dedi. 


 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 11:01

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER