Kızılay, Atatürk'ü Anıtkabir'de andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yılı dolayısıyla Türk Kızılay Derneği Bayburt Şubesi ve Geç Kızılay Bayburt üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Kızılay, Atatürk'ü Anıtkabir'de andı

Türk Kızılay Derneği Bayburt Şube Başkanı Zübeyda Çelik ve yaklaşık 40 genç üyenin katıldığı ziyarette gençler taşıdıkları Türk bayrakları ve çiçeklerle Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Dualar eden Bayburt Genç Kızlay üyesi gençler, Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktı. İlk kez Anıtkabir’i ziyaret etme fırsatı bulan gençler de askerlerin nöbet değişimini ilgiyle izledi. 

Ziyarete ilişkin bilgi veren Çelik, 40 gençle Bayburt’tan Ankara’ya geldiklerini söyledi. 

Çelik, “Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıldönümünde minnetle ve şükranla kabri başında yâd ettik. Hayatını ülkesine adayan Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyeti üzerinde yükselerek bir yandan miras aldığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmakta bir yandan da güçlü bir ülke olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olmaktadır. Gururla ifade etmeliyiz ki; bugün ülkemiz dünyada söz sahibi, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde stratejik rol üstlenen, gerçekleştirdiği hamlelerle ilham kaynağı bir ülke konumundadır. Aziz Milletimiz binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek azim ve kararlılıktadır. Şehit ve Gazilerimizin ülkemiz için göstermiş oldukları fedakârlıklara karşı bize düşen, o günkü inançla milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak genç nesillerimizi yetiştirmektir. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

Genç Kızılay Bayburt  Başkanı Haktan Polat da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıldönümünde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini özlellikle ilk kez Anıtkabiri ziyaret eden üyelerinin ziyaretten çok mutlu ayrıldıklarını kaydetti.
Polat bu tür tarihi ve kültürel etkinliklerin devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

Üyeler Anıtkabir ziyaretinin yanı sıra Ankara ziyaretleri kapsamında Kızılay’ın Etimesgut yerleşkesini gezdi. Afet Operasyon Merkezine gelen gençler yetkililer eşliğinde Kızılay faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Misafirler daha sonra Kızılay’ın arşiv binasını ve çadır üretim atölyesini gezdi.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 11:26

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER