TÜRKSOY'dan muhteşem konser

“Türk Dünyası Sanatçılarının İcrası İle Doğumunun 125.Yılında Aşık Veysel Anma Konserleri”nin sonuncusu Bayburt’ta gerçekleşti.

TÜRKSOY'dan muhteşem konser

Bayburt Valiliği, Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Belediyesi işbirliğinde Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere çok sayıda sanatsever katıldı.

 Konserden önce Türk dünyasından gelen sanatçıları rektörlük makamında kabul eden Prof. Dr. Selçuk Coşkun, sanatçıları Kazakça selamlayarak onların eserlerinden örnekler dinledi. Rektörlükte gerçekleşen görüşmede solist sanatçılarla birlikte TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi sayın Elçin Gafarlı’da hazır bulundu. Sıcak ve samimi geçen kabul sonunda Rektör Sayın Coşkun TÜRKSOY Genel Sekreteri Düşen Kaseinov’a iletilmek üzere çini bir tabak hediye etti. TÜRKSOY Temsilcisi Elçin Gafarlı ise rektöre Aşık Veysel takdiminde bulundu. Daha sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Saat 19.00 de gerçekleşen konsere ise ilgi görülmeye değerdi. Türk dünyasından gelen sanatçıları merak ve heyecanla takip eden Bayburt halkı sanatçılara büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan  Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Başkurdistan, Tataristan ve Moğolistan’dan gelen sanatçılar izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Aşık Veysel’in bilinen eserlerinin yeniden yorumlarını icra eden sanatçılara alkışlarla karşılandı.

 Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Sayın Elçin Gafarlı ;

“Onun nasıl bir insan olduğunu eserlerine bakarak anlamak mümkündür, o sadece bir ozan değil aynı zamanda bir filozoftur. "Güzelliğin on para etmez, şu bendeki aşk olmasa" diyen Aşık Veysel’in şiirlerinde aşkın en saf halini ve doğa sevgisini bulabilmek mümkündür.

‘’Uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece’’ diye bizlere seslenen Aşık Veysel, hepimiz için özellikle de gençlerimiz için bir yol haritası çizmiştir.

Bizler, TÜRKSOY’da gece-gündüz Türk dünyasına, ortak kültürümüze hizmet yolunda yürüdük, sizlerin her geçen gün artan desteği ile yürümeye de devam ediyoruz.

Bu organizasyonun gerçekleşmesinde yakın işbirliğini esirgemeyen ve bizlere her türlü desteği sunan Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivana, Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a  Bayburt Belediyesine ve tüm emeği geçenlere en içten duygularımızla teşekkürü borç biliriz.” dedi. 

Konser sonunda sahneye çıkan Bayburt Valisi  Ali Hamza Pehlivan  “Türk dünyasının kardeşliğini pekiştiren bu konseri Bayburt’ta yaşamak bizim için büyük bir heyecan oldu. Tüm Türk dünyasından kardeşlerimizin birlik ve beraberlik duygularını bize Aşık Veysel üzerinden aktarması takdire şayandır “ dedi.

Konser sonunda Vali Pehlivan'a ELçin Gafarlı tarafından Aşık Veysel plaketi takdim edildi.

Konser İzleyiciler ve sanatçıların fotoğraf çekimleri ile son buldu.

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER