Bina İçi Elektronik Haberleşme Tesisatı Fiber Erişim Sistemleri semineri

Bayburt Telekom Müdürlüğü ve Elektrik Mühendisleri Odası Bayburt İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği BTK- Bina İçi Elektronik Haberleşme Tesisatı Fiber Erişim sistemleri / Gpon semineri Bayburt Telekom Müdürü Metin UZUN'un açılış konuşması ve Bayburt Telekom Müdürlüğü Teknik Operasyonlar Yöneticisi İsmail KELLECİ'nin sunumlarıyla Bayburt  Telekom Müdürlüğünde düzenlendi.

Bina İçi Elektronik Haberleşme Tesisatı Fiber Erişim Sistemleri semineri

Akıllı kentler, Akıllı evler, Endüstri 4.0  ve Nesnelerin interneti gibi güncel teknolojik temaların işlendiği, Bayburt İl genelinin Fiber Optik altyapı durumunun anlatıldığı, Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği`nde 25 Şubat 2018 tarihinde yapılan değişiklikle "Bina içi elektronik haberleşme tesislerinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan ve yayımlanan güncel Bina İçi Elektronik Haberleşme Tesisatı Teknik Şartnamesine uygun olması zorunludur" hükmü eklendiği bilgisi verilen seminerde, önce eski yönetmeliklerde yer alan binalardaki zayıf akım tesislerine ilişkin hükümler hatırlatıldı.

Yönetmelik değişikliği sonrası BTK tarafından güncellenen şartnamenin ayrıntılarına yer verilen seminerde, eve kadar fiber optik kablo temelinde Gpon  sisteminin hedeflendiği dile getirildi.
Şartnameyle dairelere kadar bina içi fiber optik kablo zorunluluğu getirildiğine değinilen seminerde, sistem odası kurulması zorunluluğu anlatıldı. 

Daire içerisinde zayıf akım panosu bulundurulması, tüm odalardan internet, telefon, kablolu TV ya da uydu anteni erişimi sağlanması için gerekli alt yapının sağlanmasına yönelik maddelere ilişkin de bilgi verildi. 

Binalarda 8 veya daha fazla daire bulunması durumunda telekomünikasyon işletmecilerin dağıtım kutularını koyabilecekleri sistem odası ayrılmasına ilişkin madde hakkında da bilgi verilen seminerde, kablolamanın dikey şaft (kablo bacası) vasıtasıyla yapılması gerektiği belirtilerek, kablo bacası ve Daire içi zayıf akım dağıtım kutuları için getirilen zorunluluklara ilişkin ayrıntılı bilgilere yer verildi. 
Bina Çıkışında Bina Ek odası yapılması, Sistem odasından Bina ek odasına ve Bina Ek odasından bina parselinin cadde/sokak ile birleştiği noktaya kadar 2x100mm ebatlarında boru tesis edilmesi konusu anlatıldı.

Katılımcılara Dahili fiber optik kablo tesisatçılığı konusunda her türlü eğitim ve desteğin sağlanabileceği bilgisi verildi.

Elektrik Mühendislerinin, Elektrik Tesisat firmalarının, Bayburt Üniversitesi Uygulamalı bilimler fakültesinden Öğrenci ve Öğretim görevlilerinin yoğun katılım gösterdiği Seminer katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla tamamlandı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 12:10

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER