BAYBURT 1918’DEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Bayburt 1918 FK, Ligin ikinci müsabakasında kendi evinde oynadığı müsabakadan 4-3’lük galibiyetle ayrıldı.

BAYBURT 1918’DEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Bayburt 1918 FK, Ligin ikinci müsabakasında kendi evinde oynadığı müsabakadan 4-3’lük galibiyetle ayrıldı.

Kağıthane Mehti Sancak stadında Bilecik 1969 Spor Kulübünü konuk eden Bayburt 1918 FK ilk yarısını 3-0 geride tamamladığı müsabakanın ikinci yarısında müthiş bir geri dönüşe imza atarak 4-3’lük galibiyetle 3 puanı almasını bildi.

Maçın ilk yarısında kalesinde üç gol gördükten sonra ikinci yarıya fırtına gibi başlayan temsilcimiz 51’de Bedirhan Kaya, 62’de Gürkan Çiftçi ve 68’de Caner Taşkıran’la bulduğu gollerle müsabakaya eşitliği getirdi.

Büyük bir heyecana sahne olan son dakikalarda karşılıklı ataklar yaşanırken 87. Dakikada Gökdeniz Karadeniz sahneye çıktı ve attığı golle takımına 3 puanı getirdi.

Karşılaşmanın son düdüğüyle beraber istenmeyen olaylar yaşanırken, Bayburt 1918 Fk’dan olaylarla ilgili açıklama yapıldı.

Yaşanan olaylardan rakip takım taraftarlarının sorumlu olduğuna vurgu yapılan açıklama şu şekilde:

“9 Ekim 2022 Pazar günü Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 2. haftada oynamış olduğumuz Bilecik 1969 Spor maçı öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili basında çıkan asılsız haberlerden dolayı bir açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır.

 

Maç günü bazı Bilecik 1969 Spor taraftarlarının ellerinde alkol şişeleri ile birlikte stada girdikleri, statta alkol tükettikleri halde emniyetin müdahale etmemesi olayların başlamasına neden olmuştur. Rakip takım taraftarlarının maç boyunca küfürlü tezahüratlarda bulunmamaları ve taşkınlık yapmalarına rağmen takım olarak kendilerine kesinlikle karşılık verilmemiş, olayların büyümemesi adına yoğun çaba gösterilmiştir. Bilecik 1969 Spor’un 3-0 öne geçmesine rağmen müsabakayı izlemeye gelen taraftarlarımız sükunet içerisinde maçı izlemeye devam etmiş her hangi bir taşkınlık yapmamıştır.

 

Müsabakada 4-3 öne geçtiğimiz andan itibaren Bilecikli taraftarlar, bulundukları tribündenki polis barikatını aşarak bizim taraftarlarımızın olduğu tribüne girmeye çalışmışlardır. Bu esnada da darp ettikleri insanlar oldu. Bizler araya girerek polislerin de yardımıyla olayları yatıştırdık.

 

Biz, kulüp olarak misafir takımın yönetici ve futbolcularını otobüse bindirerek yolculadıktan sonra, kendi taraftarlarının darp ettiği kişinin daha sonradan bölgeye gelen yakınları tarafından otobüslerine taş atılarak ön camları kırılmış, kuru sıkı tabanca ile ateş edilmiştir. Çıkan olaylarla kulübümüzün bir ilgisi yoktur.

 

Kamuoyuna duyurulur.”

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER