Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı'nın Ocak Ayı İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı’nın İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın katılımıyla Büyük Bayburt Oteli’nde gerçekleşti.

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı'nın Ocak Ayı İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı’nın İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın katılımıyla Büyük Bayburt Oteli’nde gerçekleşti.

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, genel merkezin 81 il, 973 ilçede çalınmadık kapı bırakmayacak şekilde ‘Saadet Sahada’ kampanyasını başlattığını belirtti.

Kampanya kapsamında Bayburt’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ile seçimlerin startını verdiklerini, gün içerisinde STK’lara ve esnafa ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Başkanı Bekmezci, iki gün sürecek program çerçevesinde Aydıntepe, Demirözü, beldeler ve köylere ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Mayıs ayına kadar sıkmadık el, çalınmadık kapı, dinlenmedik dert bırakmayacaklarını ifade eden Abdulmecit Bekmezci, “Önceden olduğu gibi Milli Görüş’ün kalesi olan şehrimizde 2023 seçimlerinde tekraren Bayburt Kalemizin burçlarına saadet sancağımızı dikeceğiz inşallah” dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya da Bayburt’a ilk defa geldiğini ve Bayburt’u çok sevdiğini söyleyerek, başta İstanbul olmak üzere il dışındaki Bayburtlular’ın doğdukları şehre sahip çıkmadıklarını dile getirdi.  

Avrupa’daki Kuranı Kerim’e yapılan saldırıları kınayan Kaya, Avrupa’daki hükümetlerin bu alçak saldırıları yapanları koruduklarını belirterek, 2 milyar Müslümanın kutsalı olan Kuran-ı Kerim’e yapılan bu saldırıların nefret suçu olduğunu söyledi. 

Konuşmasında ekonomik verilere değinen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Bayburt’ta ekonomik anlamda çekilen zorlukları gözlemlediklerini, geçmişte Necmettin Erbakan’ın hayata geçirdiği projelerin de yok pahasına elden çıkarıldığını kaydetti. 

Bayburtlular’ın iş bulamadıkları iç göç verdiğini hatırlatan Mustafa Kaya, “Burası bereketli bir coğrafya, her zaman dile getirdiğimiz gibi tarım bu ülkenin milli güvenlik sorunudur. İnsanları toprağa bağlayacak formülleri geliştiremezseniz buralarda insan bırakmazsınız. Yanlış politikalar dolayısıyla temel gıda maddelerinde dahi dışa bağlıyız” dedi. 

Asgari ücret, açlık sınırı ve yoksulluk sınırı verilerinden de bahseden Kaya, “Asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak açıklandığı gün Türk-İş’in açlık sınırı 7 bin 126 liraydı. Şimdi yeni yapılan çalışmada açlık sınırı 8 bin 500 liraya yaklaştı. Yani asgari ücret ne kadar yüksek verilirse verilsin, bu enflasyon ortamında 1 ay içerisinde açlık sınırına yaklaşan bir zam oranıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yoksulluk sınırı 29 bin lira civarında. Bayburt’un her hangi bir devlet kurumunda 29 bin lira maaş alan bir tane devlet yetkilisi var mı? Asgari ücretle açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilen insanların yüzde 80’i yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Bu ülkede milli gelirin yüzde 67’sini yüzde 10’luk halk kesimi kullanıyor. Kalan yüzde 90 ise yüzde 33’ü paylaşıyor” şeklinde konuştu. 

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nın bir bileşeni olduğunu hatırlatan Mustafa Kaya, Türkiye’nin bütün yetkileri bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeliyle kendisini geleceğe taşıma imkânının olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin hızlı ve yanlış alınan kararlarla yönetildiğini, kendilerinin Recep Tayyip Erdoğan düşmanı olmadıklarını, ülkenin ve milletin menfaatine eleştiriler yaptıklarını, 20 yıldır söylediklerinde hep haklı çıktıklarını sözlerine ekleyen Mustafa Kaya, esnafta, vatandaşta gördüğü şekliyle Bayburt’un önemli bir değişimin habercisi olduğunu dile getirdi.  

Saadet Partisi Ocak Ayı İl Divan Toplantısı basına kapalı olarak devam etti. 

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayburtsevdalısı
Bayburtsevdalısı - 1 yıl Önce

Yeniden refahbpartiside milligörüş diyor oneolacak başkanım milletkime inanacak

SIRADAKİ HABER