Milletvekili Battal'dan Bayburt yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalar

AK Parti Şubat Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt’ta yapımı devam eden projelere ilişkin bilgi verdi. Toplantıda ayrıca eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen hizmet mektubu okunarak takdim edildi.

Konuşmasına Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla tüm şehitlerimizi yad ederek başlayan Battal, Çoruh projesi, havaalanı, tüneller, Demirözü barajı sulama kanalları, yeni devlet hastanesi ve köy içi asfaltlama konusunda bilgiler paylaştı. 

Battal’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bent projesiyle Çoruh’tan enerji üretilecek

 “Çoruh Nehri şehir içi düzenleme çalışması eksikti, DSİ ile çok hızlı bir şeklide, çok ısrarlı bir şekilde onu takip ettik. DSİ tarafından yapılması gereken birinci kısım bitti. Onun bitirilmesi bizim için önemli bir adım oldu. Çünkü oradaki estetik durumu daha iyi bir vaziyete getirmesi için şimdi bir proje hazırlıyoruz. Tamda o bölgeye bir küçük su toplama bendi inşa ederek hem bir elektrik santrali orada kurup elektrik elde etmek istiyoruz hem de Çoruh’u orada birleştirerek çok daha görüntüsü estetiği güçlü bir alan elde edeceğiz. Birinci adım o olacak. O projenin devamı şeklinde DSİ tarafında yine Çoruh içi çalışmamız ve köprü çalışmaları devam edecek. DSİ’den istediğimiz en önemli konu bin yüz metrelik kısımdan sonra Çoruh zeminine artık hiç dokunmayın. Nehir kenarlarını ve şişirme çalışmalarını istekli bir şekilde takip ediyoruz. Oradan hem enerji hem de müthiş bir görüntü güzelliği elde edeceğiz. Orada su oyunları ve bir sürü etkinliğin yapılacağı alanlar oluşacak. Çoruh’la ilgili şehrimizin en önemli arzusu buydu. Ve o adımları takip ediyoruz.”

Demirözü Baraj havzasının tamamını suya kavuştu

“Çok önemsediğim bir konu da Demirözü Barajı havzasında Bayburt hudutlarındaki sulama kanallarının bitirilmiş olması. Orada kapalı sistem sulamaya geçilmek durumundaydı. Ve geçen yıl uzun uğraşlardan sonra sezon sonu itibariyle Demirözü Barajı’nın Bayburt kısmındaki bütün alanlara su verildi. İnşallah bu sene sulama hayata geçmiş olacak. Ayı şekilde Gökçedere’de ki sulama hatları da bu sene itibariyle tamamlanacak. “

Havalanı

“Bu kış boyu havaalanının inşaatı devam etti. Bu yıl talep ettik ve terminal ihalesinin de bu yıl yapılacağının sözünü aldık. Dolayısıyla 2020 yılında zemin çalışmaları biter, terminal ihalesi de yapılırsa 2021’de havaalanımızın hayata geçmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz. “

Kop ve Vauk tünelleri

“Kop Dağı geçindeki tünele geçen yıl yaz ortalarında başladık. O gün bugün dağın iki tarafından çalışmalar devam ediyor. Yine bakanımız Cahit Turan beyle yaptığımız çalışmalardan sonra hem Kop Dağı tünelinde hem de Vauk dağı tünelinde yapılan çalışmaların biraz daha hızlandırılarak devam etmesini talep ettik.” 

Yeni devlet hastanesi

“Geçen yıl Naci Ağbal beyin özel hediyesi şehir hastanemizin bitirilmesini çok arzu ediyorduk. Bunun bitirilmesinin sonuna doğru yaklaştık. Hastanenin iç dizaynı ile ilgili 15-16 milyonluk ek bir kaynak gönderildi. Bugün tekrar uğradığımızda 5 milyonluk bir ihtiyacın daha ortaya çıktığını öğrendik. Onu da temin etmenin peşinde olacağız. Hedefimiz bu yaz hastanemizi taşıyıp o standartları çok yüksek sağlık ortamına taşımak istiyoruz.” 

Köy içi asfalt için Bakan Albayrak’tan 5 milyon

“Geçen yıl 13-14 köyümüzün asfltlandırma çalışmaları standartları çok yüksek şekilde yapıldı bitti. Bayburt’un tamamında 30’un altında köy içi asfaltlandırma çalışmaları kaldı. İnşallah onu bitirdiğimizde Bayburt’un tamamında köy içi çalışmaları bitirmiş olacağız. Bu hususla ilgili geçen yıldan bize akseden borçlarımız ve sıkıntılarımız vardı. Bunu strateji başkanımızla görüşüp fikri iyice olgunlaştıktan sonra ekonomi bakanımız Berat beyle de görüştük. Onarda sağ olsunlar birinci adımda bize 5 milyon fazla para göndererek bu köy çalışmalarını bu yaz devam ettireceğiz. Buna 5 milyon daha Haziran sonrasında ilave ettirmek istiyoruz. Berat beyin Bayburt’a olan bu ilgisini görmekte beni son derece memnun etti.”

Şehrin nüfusu 85 bin oldu


“Bu şehrin nüfusu 85 bine dayandı. Bu reel bir rakamdır. Dolayısıyla biz 2002 yılında Bayburt’ta bu siyasi yükü yüklendiğimizde Bayburt’un merkez nüfusu 26 bin tamamı da 62 bindi. O günden bugüne bizim sadece 14 bin tane öğrencimiz oldu. Bunlar dün için Bayburt’un en büyük halleriydi. Bugün gerçekleştirdik. “ 

Toplantıda İl Başkanı Hacı Ali Polat'ta bir konuşma yaparak Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutladı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 21:52

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
recep T.
recep T. - 4 yıl Önce

Sayın vekilim bu aralar çok medyatiksiniz. hizmetlerinizin devamını diliyoruz

BYBT
BYBT - 4 yıl Önce

YA FETANİ BATTAL KONUŞUYORYA BENİM KAKAM GELİYO KENDİ BİLE SÖLEDİKLERİNE İNANMIYOR ;)))))))))))))

SIRADAKİ HABER