Ali Vahit Atıcı, AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Ali Vahit Atıcı, AK Parti Bayburt Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Ali Vahit Atıcı, AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Ali Vahit Atıcı, AK Parti Bayburt Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Atıcı, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği başvurunun ardından açıklama yaptı.

AK Parti teşkilatının içinden yetişmiş birisi olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Bayburt’a yakışır istihdam projelerini hayata geçireceğini söyleyen Atıcı, şunları söyledi.

"2017’nin sonuna kadar sizlerle aynı koltukları paylaşmış, bu teşkilatın içinde birçok kez bulunmuş hatta bu salondaki sandalyelerin taşınmasına varana kadar partinin içerisinde bulunmuş bir kardeşinizim. Allah’a hamdolsun bu teşkilat beni, 2015 seçimleriyle birlikte Ankara’ya göndermiş bir teşkilattır. Bayburt’ta doğdum büyüdüm, birçok STK’nın kuruculuğunu yaptım, Türkiye Gençlik Vakfının, Türk Kızılay Gençlik Kollarının, Bayburt Kent Konseyi Gençlik Meclisinin kurucu başkanıyım, Bayburt’ta hali hazırda Kurtuluş Spor Kulübünün başkanlığını yapıyorum. TBMM, Maliye Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İzmir 9 Eylül Üniversitesi dahil birçok ilde ve görevlerde bulunduktan sonra artık yeter dedik yarın değil hemen şimdi dedim ve besmeleyi çekip huzurunuza geldim. Şu an gençlerin gözündeki umut ışığını görüyorum. Çünkü gençler Bayburt’ta birçok şeyi düşünüyor, umudu var, istihdam umudu var, büyüyüp okullarını bitirdikten sonra ben ne yapacağım diye kara kara düşünüyor. Allah bu görevi bu cana nasip ederse Bayburt’un istihdam sorununu sanayileşmeyle, eko turizmle, kültürle, sporla, sağlık turizmiyle, üniversitenin kapasitesinin artırılmasıyla, askeriyeyle, Bayburt’un tüm sorunlarını çözeceğiz.  

Şehrimizde, 9 ay kış yaşıyoruz, tarımla, hayvancılıkla uğraşan çiftçimizin eli değil ayağı olacağız. Bayburt’un ovalarını vadilerini bir bir işleyeceğiz, turist çekeceğiz. Dua ediyoruz, don olmasın, dolu vurmasın, buğdayımız tarlada kalmasın diye dua ediyoruz. Kardeşlerim sadece bunlarla değil tüm üretim imkanlarını seferber edip tarım şehrine yakışır bir kentin temellerini biz atacağız, çağa ayak uyduracağız, size söz veriyorum. Osmanlı'da Sancak Beyliği yapan bu şehir 64 yıl geride kaldı. Türklüğün ve İslam’ın sancağı olan, İpek Yolunun geçtiği bir şehir düşünün 1923’te il olamamış Cumhuriyet döneminde şehirleşmeye geçmemiş 1989’a kadar 64 yıl Bayburt kaderine terk edilmiş.  

Onun için diyorum ki yeni yüz yılımızda 2023’den itibaren Bayburt’un yeni yüz yılı olsun. O 64 yıllık kaybı kapatalım. Bayburt’un şehirleşme açısından kentsel dönüşümünü sağlayarak iyi noktalara getirelim, bu nüfusu burada tutalım. Günden güne eriyen değil günden güne büyüyen bir şehir yapalım." 


HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER