Dünya Kanser Günü’nde farkındalık sergisi açıldı

Bayburt’ta 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında kanserle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla fotoğraf sergisi açıldı. Stant kurularak vatandaşlar kanserde erken teşhis konusunda bilgilendirildi. 

Dünya Kanser Günü’nde farkındalık sergisi açıldı

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü’nce 4 Şubat 2020 Dünya Kanser Günü dolayısıyla, kanserin erken teşhis edilmesinin tedavi sürecine sağlayacağı katkı konusunda vatandaşlarda farkındalığı artırmak ve bilgilendirmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı. Ayrıca il müdürlüğünce stant kurularak vatandaşlar bilgilendirildi. 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün fuaye alanındaki sergide kanser tedavisinde erken teşhis sayesinde başarılı olmuş kişilerin olumlu duygularının yansıtıldığı fotoblok baskı olarak hazırlanan portre fotoğrafları sergilendi.  

Etkinlik kapsamında ayrıca AVM İş Merkezine stant kurularak vatandaşlar kanserde erken teşhis konusunda bilgilendirildi. 


Düzenlenen etkinliklerle ilgili il müdürlüğü şu bilgileri paylaştı: 

“Ulusal Kanser Kontrol Programı kapsamında ve 4 Şubat 2020 Dünya Kanser Günü” olması münasebetiyle ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen erken evrede tespit edilmesi durumunda tedavileri mümkün olan kanserde  “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” teması vurgu yapılarak kanser ile mücadelede halkı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bakanlığımız tarafından gönderilen kanser tedavisi erken teşhis sayesinde başarılı olmuş kişilere ait fotoblok baskı olarak hazırlanan fotoğrafların 4 Şubat 2020 tarihinde olumsuz hava muhalefeti nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğümüzün Fuaye salonunda müdürlüğümüz personellerine ve okul öğrencilerine yönelik ayrıca 10 Şubat 2020 tarihinde ise Müdürlüğümüz ve KETEM personelleri tarafından AVM iş merkezinde sergi ve stant açılarak sağlık personelleri tarafından vatandaşlar bilgilendirilip konu ile ilgili broşürler dağıtılmış ayrıca halkımızı kanser taramalarını yaptırmaları ve sigara bırakmak isteyen vatandaşları, Sigara Bırakma polikliniği için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) davet edilmiştirler”

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER