Mahsur kalan balıkları vatandaşlar besliyor

Bayburt’ta ıslah çalışmalarının sürdüğü Çoruh Nehri’nde mahsur kalan on binlerce balık, duyarlı vatandaşların ilgisiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Bayburt’ta şehir merkezinde Devlet Su İşleri’nce yürütülen Çoruh Nehri Islah Projesi kapsamında, nehir suyunun bölünerek tek taraflı verilmesiyle suların çekildiği kısımda kalan on binlerce balık, çevredeki vatandaşlarca besleniyor.  

Yaklaşık bir ay önce nehir suyunun ortadan bölündüğünü ve suyun azaldığı bölümde kalan balıkları beslemek için her gün nehre ekmek attıklarını belirten taksi şoförü Yakup Bayram, 

“Bu balıkların burada hapsolduğunu fark ettik. Elimizden geldiği kadar beslemeye çalışıyoruz ama biran önce bu hayvanların normal akan nehir suyuna karışıp hayatlarına devam etmesi gerekiyor. Yoksa kış ayları yaklaşıyor bu su buz tuttuğu zaman balıkların hepsinin telef olma ihtimali var” dedi. 

Nehir suyunun bir taraftan verilmesiyle diğer tarafın ufak bir dere yatağı şeklinde kaldığını ve on binlerce balığın da burada mahsur kaldığını dile getiren esnaf Nurettin Koçoğlu ise, yetkililerden bu soruna çözüm beklediklerini ifade etti. 


 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 13:57

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER