AMATÖR SPOR HAFTASI YÜRÜYÜŞLE SONA ERDİ

Her yıl 3-9 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri, kortej yürüyüşü ve sonrasında Saray Bahçası’nda yapılan programla sona erdi.

AMATÖR SPOR HAFTASI YÜRÜYÜŞLE SONA ERDİ

Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli branşlarda spor yapan genç ve miniklerden oluşan korteje Gençlik ve Spor İl Müdür Adem Köse ile Boks Milli Takımı Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ve antrenörler öncülük etti.

‘Amatörler Türk Sporunun Kalbidir’ temalı pankartlar ve Bayraklar eşliğinde Dörtyol mevkiinden başlanarak Saray Bahçası Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüş sonrası İl Müdürü Adem Köse tarafından bir konuşma yapıldı.

Amatör spor haftasının yediden yetmişe bütün vatandaşların spora yönlendirilmeleri ve sporu bir yaşam haline getirmeleri için tertip edilen bir farkındalık oluşturma haftası olduğuna dikkat çeken Köse, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl ülkemizde 3-9 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası kutlanmaktadır. Bizlerde Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak Pazartesi günü Amatör Spor Haftasını kutlamak üzere sentetik sahamızda bir açılış programı gerçekleştirdik. Amatör spor haftası yurdumuzda yediden yetmişe gençlerimizin, vatandaşlarımızın spora yönlendirilmeleri, sporu bir yaşam haline getirmeleri için tertip edilen aslında bir farkındalık oluşturma haftasıdır. Bizlerde Gençlik Spor il Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı, yavrularımızı bu hafta dolayısıyla spor etkinlikleri yapmaya davet ettik. Şu an burada bu haftanın kapanış kortej yürüyüşünü yaptık ve bu alanda toplandık.”

“AMATÖRLÜK RUH GEREKTİRİR”

“Biz diyoruz ki; amatör bir ruh gerektirir, amatörlük bir ruh gerektirir ve bu ruhun temeli gençlerimizin çocuklarımızın bu yaşlarında atılırsa bir anlam ifade eder. Elbette ki çok ilerleyen yaşlarda spora yönlendirmenin, spora teşvik etmenin, davet etmenin bir anlamı olmayacaktır.  Onun için biz özelliklede velilerimizden çocuklarını spora yönlendirmelerini, sporun bir sağlık olduğunu, sporun bir mutluluk olduğunu, sporun bir başarı olduğunu ve özelliklede sporun hiçbir başarıyı engelleyecek bir etkinlik olmadığını vurgulamak üzere çeşitli etkinliklerle sporu sevdirmeye çalışıyoruz.”

“10 BİN CİVARINDA LİSANSLI SPORCUMUZ VAR”

“Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak, il nüfusumuzu düşündüğünüz zaman yaklaşık 10 bin civarında lisanslı sporcuya sahibiz.  Ve bu 10 bin lisanslı sporcunun tahmini olarak 5 bin civarı aktif olarak spor yapmaktadır. Ve bu sporcular müsabık sporlarda yarıştıkları zaman ilimizi büyük bir onurla ve gururla temsil edip derecelerde getiriyorlar. Bu övüneceğimiz gurur duyacağımız bir mevzudur. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.”

“28 MİLLİ SPORCUMUZ VAR”

“Küçük bir il olmamıza rağmen şu an halihazırda mevcut 28 milli sporcuya sahip ve Avrupa, dünya şampiyonu olmuş sporculara sahibiz. Daha yeni 1 hafta önce balkan şampiyonu olan bir judocu sporcumuz var. Bunları neden anlatıyoruz? Bunlar, küçük yavrularımıza, sevgili gençlerimize örnek olsun diye anlatıyoruz. Hepinizi bu hafta dolayısıyla yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı, onların çocuklarını gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum ve diyorum ki; Amatörler Türk Sporunun Kalbidir ve bizlerde amatör sporcularımıza hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Ve diyoruz ki; gelin spor yapalım spor yapmak güzeldir.”

Program sporcular ve aileleriyle toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER