KİTAPLARLA SÖYLEŞİ Oğuzhan SAYGILI

Kitap Tanıtımı: OĞUZHAN SAYGILI - KİTAPLARLA SÖYLEŞİ – 1 Oğuzhan Saygılı; Kitaplarla Söyleşi 1 - 2 - Milli Düşünce Merkezi

Gaziantep’ten Türkiye’ye Kitap Şuuru akımı tüm yurda yayılmıştır. Türkiye’nin bir numaralı kitap okuyan ve okutan sitesi “Kitap Şuuru, 1001 Kitap ve Çelebi Dergisi “sitesi toplumun aydınlık penceresi görevi görmektedir. Her zaman söyleriz insanoğlu akıllı ve şuurlu olmalıdır. İşte bu sözün özü eğitimli, bilgili, kültürlü olmaktan geçer bunu başarmak içinde öncelikle okumakla bilgi sahibi olmaktan gerekir. Bunları bir araya getiren şuurlu toplumun yetişmesine ön ayak olan “Kitap Şuuru” ve “1001 Kitap “işte bu açığı kapmaktadır. İnsanlık (bilinç) şuuru ile kitap şuuru birleşince ileriyi gören münevver bir toplum oluşur.

Günümüzde çağımız her ne kadar bilişim çağı olsa da insanların kendi kendilerini yetiştirecek inceleme ve araştırmaya yöneltecek birtakım olayları yönlendirecek bilginin muhakkak ki kaynağı kitaplardır. Ülkemizde yurt çapında açılan kitap fuarlarına olan ilgi son yıllarda kalabalık bir kitle tarafında takip edildiği ve ilgi odağı olduğu görülmektedir. İşte kitaba olan ilginin yaygınlaşmasında öncülük eden başta Oğuzhan SAYGILI hocam ve ekibi öyle hep bildiğiniz İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerinden değil Türkiye’nin Gazi şehri Gaziantep ten yurdun dört bir yanına ışık saçmaktadırlar. Bunu çeşitli etkinlikler çerçevesinde yürütmektedirler, kitap bağışı, okuyup kitap şuuru sitesine yorumlayanlara kitap çekişilişi, sadece kargo karşılığı kitap hediyesi, yazarların gönüllü kitap bağışı gibi birçok faaliyetleri yürütmektedirler.

Bunun yanında TÜRKAV ve Çelebi Dergisi Yayın bürosunda kitap okuma günleri düzenlenmektedir Çeşitli dergilerin ayakta kalması için destek ve tanıtım yapılarak onların güncelliğini korumak amaçlanmaktadır.

Şimdi size sözüne edeceğim başta Oğuzhan SAYGILI hocam bununla da kalmayıp; kitap okumaktan üşenen hatta nasıl bu kara kitap okuyacağım diye dert yanan bazı kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir çok kitabı okuyarak onun özet ve kitap tahlillerini de yapmıştır. “Kitaplarla Söyleşi” 1 ve 2 adlı iki kitap’ta oluşan eserlerden birbirinden güzel özellikle Osmanlı Tarihi, Türk Tarihi eserlerin tanıtım ve tahlilleri ile Türk Edebiyatına güzide isimlerini yer aldığı anı, biyografi, deneme yazıları makaleleri özellikle Erzurum ve Gaziantep de yazdığı yazılarla daha da zenginleştirmiştir.

YORUM EKLE