KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ - 4 -

Çok değerli okurlar bugünkü yazımda tüketici ve servis hizmetleri hakkında kısa bilgiler vermek isterim.

     İnsanların inhtiyaçlarını karşılamak için çeşitli ürünlere ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları karşılamak için çeşitli yöntemler kullanırlar. Kullanırken tüketicinin sağlık ve güvenlik sorunları, hizmetlerde ve malda tatminsizlik, ürüne güvenememe, mağduriyet gibi sorunlar söz konusu olabilir.

Bu sorunları azaltabilmek için servis olanaklırını iyi bilmek ve kullanmak gerekmektedir. Servis olanakları kapsamında onarımın hızı, kolaylığı, iletişimi ve gereken ustalık gibi faaliyetler söz konusudur. Ürünle ilgili problemlere doğru cevaplar ve çözümler bulunamaması şirketin  şikayetleri ele alma süreci tüketicilerin  ürün ve hizmet kalitesinin değerlendirmelerini etkilemektedir.

Bundan dolayı tüketici sorunlarının hızlı ve şeffaf bir şekilde çözülmesi için servis imkanlarının iyi ve doğru kullanılması tüketici açısından önemlidir.Tüketicinin bu yasal hakkını kullanması ürüne ve firmalara güveni artıracaktır.     

Unutulmaması gereken her zaman daha iyi olmaya çalışılmalı ve sorunlar ile ilgili kişi aramak yerine çalıştığımız sistem değerlendirilmelidir.

YORUM EKLE