Vali Epcim’den BGC’ye ‘10 Ocak’ Ziyareti

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vali Epcim’den BGC’ye ‘10 Ocak’ Ziyareti

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

 
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş ve ilde görev yapan basın mensuplarının hazır bulunduğu ziyarette gazetecilerin özel gününü kutlayan Vali Epcim, Bayburt’taki basın mensuplarının güven veren ve işini çok iyi yapan kişiler olduğunu belirtti.
 

Bayburt gündemine dair önemli açıklamalarda da bulunan Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Özel İdarespor’un ligin ikinci yarısına iyi başlaması için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Vali Epcim, 2. Lig’in önemli bir ekonomik gücü gerektirdiğini söyleyerek, bunun kaynağını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Epcim, kadroya 5 oyuncu katmak için görüşmelerin sürdüğünü belirterek, takımın ligde kalması için seferber olduklarını kaydetti.
 

Bayburt’taki yatırımlardan bahseden Vali Epcim, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın terminal binasının Mayıs ayında hazır hale getirileceğini belirterek, THY’nin uçuş rotasına Bayburt-Gümüşhane havalimanının girdiğini kaydetti.  
 

Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nin inşaatının devam ettiğini söyleyen Vali Cüneyt Epcim, Organize Sanayi Bölgesi için önemli yatırımlar yapacak firmalarla sürecin devam ettiğini söyledi.
 

“Gazetecilik Meslek Yasası”
 

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş ise, 2023 yılından beklentilerinin Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkması olduğunu söyledi. Yasa ile mesleğin çizgilerinin çizilmesi gerektiğini aktaran Okutmuş, yasa ile mesleğin daha ahlaklı bir zemine kavuşacağını aktardı.
Okutmuş, 212 sayılı kanundan sigortası yatanların yıpranma payından yararlanması anlamında düzenleme yapılması gerektiğini aktararak, İnternet Gazeteleri için istenen koşulların da ağırlığından bahsetti. Okutmuş, 2023 yılında bu sorunların sona erdiğini bir yıl olması temennisinde bulundu.
Vali Epcim, günün anısına Başkan Okutmuş’a çiçek takdim etti.   

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER