Vali Epcim, "Engelli dostu kent oluşturmakta zorlanıyoruz"

3 Aralık Dünya Engelliler günün dolayısıyla katıldığı programda konuşan Vali Epcim, "Biz batı şehirleriyle kendimizi hep kıyaslarız. Bu manada özellikle Avrupa'da ki şehirlerden en önemli eksiğimiz maalesef imar uygulamalarında engelli dostu kent oluşturmakta bizler zorlanıyoruz.  Bu tabi ki, tek bir dönemin eseri değil. Belki 100 yıllık bir planlama hatasının sonucu olarak engellilerimiz bazı zorluklarla karşılaşıyorlar" dedi.

Vali Epcim, "Engelli dostu kent oluşturmakta zorlanıyoruz"

Bayburt’ta 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleşti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında il müdürlüğü binası önünde toplanan kalabalık, ellerinde pankart ve dövizlerle  Gençlik Spor İl Müdürlüğü bahçesine kadar yürüdü. 


Daha sonra Vali Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Haluk Akkoyunlu ile vatandaşlar, engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak amacıyla, engelliler parkurunda gözlerine bandaj takıp tekerlekli sandalyeye binerek parkuru tamamlamaya çalıştı.

Ardından Kültür Merkezinde devam eden program yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 

Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü'nün faaliyetlerini anlatan video sunumun ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Cüneyt Epcim,  Engellilerin gerçekten sevgiye ve empatiye ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Belediye başkanlarından ricada bulunan Vali Epcim, 

“Biz batıdaki şehirleriyle kendimizi hep kıyaslarız. Bu manada özellikle Avrupa’daki şehirlerden en önemli eksiğimiz maalesef imar uygulamalarında engelli dostu kent oluşturmakta bizler zorlanıyoruz.  Bu tabi ki tek bir dönemin eseri değil. Belki 100 yıllık bir planlama hatasının sonucu olarak engellilerimiz bazı zorluklarla karşılaşıyorlar. İnşallah bundan sonra bizlerde Bayburt’ta bundan sonraki uygulamalarımızda Bayburt’un engelli dostu kent olması hususunda  elimizden gelen gayreti göstermek  istiyoruz” dedi.  

Son dönemde Türkiye’de kentlerde engellilere yönelik çok ciddi çalışmalar olduğunu da vurgulayan Epcim, 

“Tabi ki bu olumsuz taraf beyan edildikten sonra son dönemde bizim kentlerimizde çok ciddi güzel çalışmalar yapılmış. Özellikle Bayburt’ta engelli dostu kaldırımları görmenin mutluluğunu yaşadığımızı da söyleyelim. Fakat şehir sadece bir iki caddeden ibaret değil. Çok daha fazla alanda bu çalışmaların artması gerekiyor. Ben özellikle değerli belediye başkanımız ve Gökçedere Belediye başkanımızı burada görüyorum. Bu konuda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze kamu binalarının engelli dostu olarak inşa edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu münasebetle buradaki topluluğun önünde bunun sözünü veriyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan vatandaşların söylediği şiir ve şarkılar programa katılanlar tarafından büyük alkış aldı. 

Programa Vali Epcim’in yanı sıra  Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut BIÇAKCI, Belediye Başkanı Hükmü PEKMEZCİ,  İl Emniyet Müdürü Ayhan BODUR, İl Jandarma Komutanı Halil Murat BİLGİÇ, Aile ve sosyal Politikalar Müdürü H.Haluk AKKOYUNLU, Bayburt Üniversitesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü Öğr. Grv. Yrd. Bülent ŞENGÜL, Bayburt Üniversitesi öğrencileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 12:30

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER