Şehit Nüsret Parkı'nın yeni projesi belli oldu

Bayburt Belediyesi Şehir Nusret Parkında başlattığı düzenleme çalışmalarını sürdürürken parka uygulanacak yeni proje de belli oldu. 

Şehit Nüsret Parkı'nın yeni projesi belli oldu

Kent merkezindeki Şehit Nüsret Parkı’nın yeniden düzenlenmesi, daha modern şekle getirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında parktaki hasta ve ömrü dolan ağaçlar kesilirken eskiyen görüntüsüyle kente yakışmayan çevresi de iş makinelerince yıkılarak temizlendi. 

Bayburt Belediyesi aynı zamanda parka uygulanacak projeyi de kamuoyuyla paylaştı. 

Bayburt Belediyesinden isteğimiz üzere konuya ilişkin bir de açıklama geldi. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin görüşlerinin de yer aldığı açıklama şöyle: 

Şehit Nusret Parkındaki ömrünü tamamlayan ağaçların yerine yenileri dikilecek, genç ağaçlar ise kökleriyle sökülüp muhafaza edilecek ve daha sonra toprakla yeniden buluşacak. 

Bayburt’ta uzun yıllar hizmet veren Şehit Nusret Parkında yer alan ağaçların biyolojik ömrünü tamamlamış olması ve ağaçlarda meydana gelen mantar hastalığı ve çürümeden dolayı Bayburt Belediyesi tarafından yapılan söküm işleminin ardından yenileri dikilecek, genç ağaçlar ise kökleriyle sökülüp muhafaza edilecek ve daha sonra toprakla yeniden buluşacak.

Bayburtluların bir araya geldiği ve yazın nefes aldığı Şehit Nusret Parkının daha modern bir şekilde projelendirilerek düzenleneceğini belirten Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yaptığı açıklamada, “Şehrimizde vatandaşlarımıza uzun yıllar hizmet veren özellikle il dışından gelen hemşehrilerimizin yaz aylarında bir araya geldiği Şehit Nusret Parkındaki ağaçların biyolojik ömürlerini tamamlamaları ve bu ağaçlarda oluşan çeşitli hastalıklar sonucu çevreye vereceği tehlikeden dolayı yenilerini dikmek üzere söküm işlemi yaptık. Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünden gelen personelin tespit ettiği ve rapor haline getirdiği bu ağaçları sökerken genç olan ağaçları da kökleri ile birlikte alarak muhafaza altına aldık. Yapacağımız dolgu çalışmaları ve modern düzenlemeyle birlikte genç olan ağaçları Şehit Nusret Parkında tekrar toprakla buluşturacağız. Şehrimizin mevsim koşullarına uygun ağaç ve bitkilerle donatıp oturma grupları ile vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturacağız. Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle tamamlayıp daha modern haliyle hizmete sunacağımız Şehit Nusret Parkında hemşehrilerimiz tekrar bir araya gelip Çoruh nehri kıyısında huzurla çaylarını içip muhabbetlerini yapabilecekler” 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kahraman
Kahraman - 4 yıl Önce

Nihayet önceki gelmesinde hiç bişey yapmadı bu gelmesindede sadece sokak yıkıyor sanki Bayburtun başka işi yok yazık Allah sorar madem bu görevi aldın hakkını ver vekilide bld başk aynı yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER