PETEKLİ KÖYÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Petekli köyünde vatandaşlar cep telefonu hatlarının çekmemesinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.

PETEKLİ KÖYÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Petekli köyünde vatandaşlar cep telefonu hatlarının çekmemesinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Köy halkı adına konuşan Petekli Köyü Muhtarı Doğu Bayram, Osman Satılmış ve Fazıl Çolakoğlu, "Köyümüzde telefon hatları çekmiyor telefon vericisi yapılmasını istiyoruz. Telefon olmadığı için internette kullanamıyoruz virüs sürecinde çocuklarımız uzaktan eğitime internet olmadığı için katılamadılar. Geçmiş yıllarda camimizde görevlendirilen imam internet olmadığı için köyümüzden ayrıldı. Gsm operatörlerinin tamamına, resmi kurumlara dilekçe verdik fakat internet sorunumuz çözülmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na dilekçe yazdık sorun çözülmedi. Yazın yaklaşık 200 nüfus oluyor köyümüz konuşmak için 3 kilometre yol yürüyüp anayola çıkıyor vatandaşlarımız iktidar partisine verdiğimiz oyun karşılığı bu olmamalıdır" dediler.

3 yıldır cemaat halinde namaz kılamıyoruz

3 yıldır köylerinde imam olmadığını, teravih namazının da 3 yıldır kılınmadığını iddia eden köylüler, hoca olmadığı için cuma namazı da kılınamadığını ve köyde internet olmadığı için hocanın durmadığını belirttiler. 

Resmi kurumlara durumu ilettiklerini bildiren vatandaşlar, köyün girişine üzerinde “Hz. Adem'den beri bu köyde telefon şebekesi yok!” yazısı yazdırdıklarını dile getirdiler.

Köyde sulama sıkıntısının da devam ettiğini, maliyetlerin artışı ile tarımın yapılamaz haline geldiğini ifade eden vatandaşlar, 2023 Türkiyesi'nde kazanlizasyonlarının ise dereye aktığını belirttiler. 

Köy okullarının yeniden açılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz taşımalı eğitimle Gökçedere Beldesine gidiyor fakat bazı derslerde Öğretmen eksikliği bir türlü yıllardır giderilemedi.  Milli Eğitim yetkililerinin Öğretmen sorununu çözmesini bekliyoruz.

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER