Örnek şehir Bayburt

Bayburt halkı, kent genelinde sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmayarak tüm Türkiye'ye örnek oldu. Kentin en işlek caddelerinin dahi boş kaldığı gözlendi. Bayburtluların bu davranışı tüm Türkiye'nin takdirini topladı. 

Örnek şehir Bayburt

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan 'evde kal' çağrılarına uyan Bayburtlular, cadde, sokak ve meydanları boş bıraktı. Yapılan uyarıları dikkate alan ve tedbirlere uyanların, zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmadığı, kentin en işlek caddelerinin dahi boş kaldığı gözlendi.

Özellikle şehrin en kalabalık noktaları olan Cumhuriyet Caddesi, Tarihi Saat Kulesi Meydanı, Saray Bahçesi ve Çoruh Nehri kıyısının da boş kaldı.

Belediye Başkanı Pekmezci'den teşekkür

Bayburtluların Türkiye gündemine oturan bu örnek davranışıyla ilgili teşekkür mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci 30 büyük Şehirde ve Zonguldak'ta ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından Bayburt Belediyesi olarak halka bu yasağa gönüllü olarak uymaları çağrısında bulunduklarını söyleyerek,
"Bu çağrımız hemşehrilerimiz tarafından karşılık buldu ve sokağa çıkmadılar. Bu davranışlarıyla Türkiyemizde örnek oldular. Bir süre daha dişimizi sıkacağız ve inşallah bu sıkıntılı süreci en iyi şekilde atlatıp Bayburt'umuzun sokaklarında neşeyle hep beraber dolaşacağımız günler çok yakın. Yeterki Kovid-19'un önüne gecme adına en etkili yöntemlerden olan evde kalma kuralına uyalım ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Evde hayat var. Bu vesile ile Bayburt Valimiz Sayın Cüneyt Epcim başkanlığındaki İl Hıfzı Sıhha ve Pandemi Kurulu'na şehrimizdeki süreci başarılı bir şekilde yönettikleri için teşekkür ediyorum. Bu süreçte başarılı çalışmalara imza atan Belediyemiz ekiplerine, jandarma ve emniyet güçlerimize, Vefa Destek Gruplarımıza , bu süreçte büyük gayret sarf eden sağlık çalışanlarımıza, muhtarlarımıza ve emeğini ortaya koyan tüm görevlilere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER