MTTB Bayburt İl Başkanlığı Ayasofya Camii Basın Bildirisi

Milli Türk Talebe Birliği Bayburt İl Temsilcisi Salih YILDIZOĞLU, Ayasofya ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

MTTB Bayburt İl Başkanlığı Ayasofya Camii Basın Bildirisi

Yıldızoğlu’nun açıklaması şöyle: “Bilindiği üzere tarihi camilerin müzeye, depoya ve hatta ahıra çevrildiği, içlerindeki yüzlerce nadide eserin talan edildiği bir dönemde maalesef Ayasofya Camii de 1934 yılında alınan bir Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiştir.

Bizans’tan çok Bizansçı, Batıdan daha Batıcı olan ve milletin değerleriyle daima kavgalı olan malum zihniyet, ecdadın bize bıraktığı en büyük miraslardan Ayasofya’nın kıymetini de bilememiştir

Cihanın en güzel beldelerinden İstanbul’un kalbi mübarek mekân Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi Türk tarihine, mukaddesatına, ruhuna, ihanetlerin en büyüğü olmuş ve öz ruhumuz müzeye kaldırılmıştır.

Fatih Sultan Mehmet’in kıyamete kadar camii olarak kalmasını bütün insanlığa emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya, secdeye hasret kalmıştır!

Artık Ayasofya açılmalıdır. Türk'ün bahtıyla beraber açılmalıdır.

Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır.

Ayasofya açılacak... Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün manalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak! Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek.

Bu noktada ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya Müslümanlarının gözü, kulağı haline gelen ve hasretle beklenen Ayasofya Camii ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bu süreçte sonsuz destek olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Ayasofya’nın müze kaldığı her gün bizler için ızdırap, cami olarak ibadete açıldığı gün ise tüm dünya Müslümanları için bayram olacaktır...

Evet, Ayasofya’yı artık önüne geçilmez bu sel açacak!”

Zincirler Kırılacak Ayasofya Açılacak!

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 15:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Milli
Milli - 4 yıl Önce

Ey kardeş boşuna mücahitlik olmuyor. Filistin bayraklarını Türkiye'de sallamakla hiç bir şey elde edemediniz. İsrail yıne bildiğini okuyor. İcraat lazım. Mücadelede gerekirse ülkücüleri gibi can vermeniz gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Ali
Ali - 4 yıl Önce

Gençlik teşkilatları da dejenere oldu. Kimseler gitmiyor. Temsili başkanlar var , basına arasıra verilen bir iki beyanatla bu işler olmuyor. Gençler bu teşkilatlardan çok kafelerde oturmayı, içi boş, günah, malayani ve nefse hoş gelen işlerle zaman geçirmeyi tercih ediyorlar. İşte bu hastalığın çaresi bulunmalı. Bakınız bir virüs hayatımızı alt üst etti, ders alıp kendine çeki düzen veren kaç kişi. Tehlike hala devam ediyor ama insanlar hiç bir şey olmamış gibi eski hayat tarzlarına tekrar döndüler.

Gulhani Boyaci
Gulhani Boyaci - 4 yıl Önce

Turkiye deki yalloz, riyakar, yalaka insan sayisini baska bir ulkede goremezsiniz. Sorsan herkes musluman, 5 vakit namazinda niyazinda. . Ayasofya acilip, zincirler kirilacakmis. Ayasofya acilsin itirazimiz yok ama Turkiyede her sekiz kisiden biri davali, Yani bir aile ortalama 4 kisiden meydana geliyorsa, ortalama her iki aileden biri davali. Hemde adi suclardan davalik. Yani zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi her turlu pislik isler her dakka isleniyor. Ama insanlar bos bos laflarla bu tur seyleri siyasete alet ediyor ve yukardaki yalaka insanlar da ikdidara hos gorunmek icin bu tur aciklama yapiyorlar vei bos bos gundemi mesgul ediyorlar. . Bence iktidar ve yalakalari insanlari boyle islerele mesgul edecegine Turkiyenin sorunlarini cozsunler.

mert sayin
mert sayin - 4 yıl Önce

Zincirler kirilacak Turkiye ucusa gececek. Artik gavurlar dusunsun. Insanlari bos bos tartismalar ile oyalayin durun.Hep afilli afilli sozler. Bos bos konusmalar. Bu ulke sizin gibi zihniyetlerden bikti. Insanlar calismak evlerine ekmek goturmek istiyor. Bos bos islerel ugrasmayin

Ben şok
Ben şok - 4 yıl Önce

Bayburtta Mttb mi varmış, varsa etkinliği nerdeymiş sadece birinin isminin önüne (başkanın) bir ön ad eki olsun diye mi kurulmuş bayburtta mttb. Zaten bayburttan ne beklenilebilir ki...

SIRADAKİ HABER