Kreşte 'Kızılay Haftası' Etkinliği

Bayburt’ta Türk Kızılay Derneği Bayburt Şubesi’nce ‘Kızılay Haftası’ dolayısıyla Özel Sevgi Çiçeği Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde ki çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirildi. 

Kreşte 'Kızılay Haftası' Etkinliği

Türk Kızılayı Derneği Bayburt Şube Başkanı Zübeyda Çelik, yönetim kurulu üyeleri, Bayburt Genç Kızılay ve kreş öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası dolayısıyla çocuklara Kızılay hakkında bilgi verildi, Kızılay’ın zor durumlarda güç kaynaklarını harekete geçirdiği, insan sağlığının korunması için insanların yardımına koştuğu, afetlerde kazalarda görev yaptığı anlatıldı.

Daha sonra minik öğrencilere Kızılay'ı anlatan çizgi film izletildi.

Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullarda Türk Kızılay'ını tanıttıklarını ifade eden Çelik, şu açıklamayı yaptı. 


"Köy ve merkezdeki okullarda, anaokullarında, kreşlerde öğrencilere Kızılay'ı anlatıyoruz. Gittiğimiz her okulda öğrencilerimize Kızılay'ı anlatırken bizleri ilgiyle dinliyorlar. Onlarda Kızılay'la ilgili bildiklerini ve yaşadıklarını bizlerle paylaşıyor. Okullarımızda Kızılay'ın görev ve çalışma alanları, gelir kaynakları, savaş, deprem, afet, sel baskını, yangın ve salgın hastalık gibi felakette uğrayan vatandaşlara nasıl yardım ettiklerini filmler izlettirerek anlatıyoruz. Özelikle kan bağışının önemi hakkında bilgiler veriyoruz.” dedi. 


Özel Sevgi Çiçeği Kreş ve Gündüz Bakımevi İdari Sorumlu Kübra Nur Yıldız ise, çocukların düzenlenen etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Türk Kızılayı Derneği Bayburt Şube Başkanlığı’na ve Bayburt Genç Kızılay’a teşekkür etti. 

Etkinlik öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılmasının ardından son buldu. 
 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER