KÖY YAŞAM MERKEZLERİ GÜN SAYIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ kapsamında ilimizde çalışmalar devam ediyor.

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ GÜN SAYIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen  ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ kapsamında ilimizde çalışmalar devam ediyor.

 

Kullanılmayan köy okulu binalarının köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmesinin planlandığı proje ile atıl durumdaki binalar, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak.

 

Bu kapsamda, Aşağı Kırzı, Oruçbeyli, Çiğdemtepe, Çayırköprü ve Yazyurdu Köylerini ziyaret ederek devam eden Yaşam Merkezi çalışmalarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bilgin, Şube Müdürü İsa Akgün ve köy muhtarlarından bilgi aldı.

Proje kapsamında, Aşağı Kırzı ve Oruçbeyli köylerinde mevcutta eğitim öğretime devam edilen okullara yapılan çalışma ile ana sınıfı ve Köy Yaşam Merkezi eklenirken Çayırköprü, Yazyurdu ve Çiğdemtepe köylerinde ise eğitime kapalı ve atıl durumda olan eski okullarda tadilat çalışması yapılarak tekrardan eğitime açılacak.

Proje ile Çayırköprü köyünde bulunan atıl binanın tadilatla Köy Yaşam Merkezi olarak faaliyete açılması planlanırken, Yazyurdu ve Çiğdemtepe köyleri Anasınıfı, okul ve Köy Yaşam Merkezine kavuşmuş olacak.

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER