Koronavirüs Pozitif Vaka Sayısı Artıyor !

Bayburt’ta Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıyor.

Koronavirüs Pozitif Vaka Sayısı Artıyor !

Bayburt’ta vaka 500’ün üzerine ulaşırken, Bayburt Devlet Hastanesi’nde virüsle mücadele eden 10’a yakın doktorun ve diğer personelin de  Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Türkiye’de ilk çıktığı günlerden daha etkili bir şekilde yayılan ve şu ana kadar en çok pozitif vaka sayısına ulaşılan Bayburt’ta hastane kapasitesi tamamen dolmuş durumda.

Birçok hastanın evlerinde ilaç almak şartıyla tedavi edildiği süreçte hasta sayısının çok daha da artabileceği belirtiliyor.

Tedbirlerin kısa bir süre bırakıldığı bayburt’ta vaka sayıları hızla artış gösterdi. Son günlerde iç işleri bakanlığının da başlattığı koronavirüs denetimleri ile sürekli iş yerlerinde denetimler sürdürülüyor.
Toplu kullanım alanlarında ve cadde de maskesiz dolaşmanın yasaklandığı günlerde emniyet güçleri de sürekli vatandaşları uyarıyor.

65 yaş üstü için tekrardan bir yasak gelir mi ? Soruları vatandaşlar arasında konuşulanlar arasında.

Türkiye de bu yasak; İzmir, Bolu, Tunceli, Balıkesir, Niğde, Konya, Giresun, Kilis, Gümüşhane, Denizli, Tekirdağ, Çankırı ve Kars, Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Malatya ve Düzce’de tekrardan kısıtlama getirildi.

Bu tarz kısıtlamaların gündeme gelmemesi için Maske - Mesafe - Temizlik konusunda tedbiri elden bırakmamalıyız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER