Karabulut; "Türk milleti, gazi ve şehitler vererek FETÖ darbesine müsaade etmedi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bayburt Merkez İlçe Başkanı Emin Karabulut,  15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı.

Karabulut; "Türk milleti, gazi ve şehitler vererek FETÖ darbesine müsaade etmedi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bayburt Merkez İlçe Başkanı Emin Karabulut,  15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı.

Karabulut, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi üzerinden 4 yıl geçti. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm devlet erkânını cesur ve kararlı durmuştur. Şehit Ömer Halisdemir timsali kahraman evlatları, başta Özel Harekat polislerimiz, emniyet mensuplarımız, muhalefet ve siyasi partilerimiz, basınımız ve en önemlisi de büyük Türk milleti gazi ve şehitler vererek müsaade etmemiştir” dedi.

15 Temmuz darbe gecesinin ilk anından itibaren darbeye karşı olduklarını dile getiren Emin Karabulut, “Biz de Büyük Birlik Partisi olarak 15 Temmuz hain darbe gecesinin ilk anından itibaren darbeye karşı olduğumuzu ilan edip, Genel Merkezimiz; bütün camiamızı darbeye karşı durmaya ve direnmeye davet etti. 15 Temmuz hain ve vahşi FETÖ darbe girişimini, bu darbenin sağında, solunda, içinde, önünde, arkasında olan içerde ve dışarıdaki tüm unsurları bir kere daha şiddetle lanetliyoruz. Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

“Darbelerin ülkemize, milletimize ve devletimize yüklü faturaları oldu. Hep birlikte ağır bedeller ödedik"

“15 Temmuz gecesi şerefli Türk ordusunun elbisesini üzerine geçirmiş hain bir cunta, milletin iradesini gasp ederek, devletin yönetimine el koymaya çalışırken her zaman devletinin, milletinin ve demokrasinin yanında durmuş kahraman gerçek Türk askerleri bir ok gibi onların karşısına dikilerek darbeye geçit verilmemesinde önemli bir vazife üstlenmişlerdir. Bunun içindir ki; darbeyi lanetlediğimiz bu günlerde darbeyi ve darbecileri kınarken asla ve kata, gazi ordumuzu ve kahraman askerlerimizi incitecek ve tamamını darbeci gibi gösterecek her türlü söz, eylem, fiil, davranış ve görselden uzak durulmalıdır” şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİ İRADESİNİ İŞGALCİLERE VE HAİNLERE TESLİM ETMEZ"

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecenin ülke ve siyasi tarihi açısından yeni bir milat olduğunu söyleyen Karabulut, “Bundan sonra yeni bir darbe planlamaya kalkışacak olanlar şunu bilsinler ki 15 Temmuz’da 250 şehit veren bu büyük Türk milleti gerekirse Çanakkale’de olduğu 250 bin şehit verir ama devletini, ülkesini, milletinin geleceğini ve iradesini işgalcilere ve hainlere teslim etmez. Milletimiz; üzerine düşeni yapmış, devletinin varlığına, ülkesinin bütünlüğüne, milletin istiklâline ve istikbaline kast edildiği, her zorlu süreçte olduğu gibi ayağa kalkarak yüce Allah’ın inayetiyle belayı defetmiş; yönetmeyi, siyaset üretmeyi ve en önemlisi yarınlarını siyaset kurumuna, millet iradesiyle seçilmişlere teslim etmiştir” dedi.

Karabulut, “Siyaset Kurumu olarak aldığımız bu vekâleti yerine getirebilmemiz için içinden geçtiğimiz iç ve dış şartlar, hepimizi 'biz' olmaya mecbur kılmaktadır. Çıkara dayanan vekâlet savaşlarının sınırlarımızın dibinde yapıldığı ortamda, milletimizin huzur ve refahı, devletimizin bekası için 'biz' olmayı başarmak başta siyasetçiler olmak üzere tüm milletimizin önceliği olmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER