İl Başkanı Polat Çay TV'ye Konuk Oldu

AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat Çay TV'nin canlı yayınına konuk olarak Koronavirüs döneminde Bayburt'ta verilen mücadeleler, maddi destekler ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

İl Başkanı Polat Çay TV'ye Konuk Oldu

Başkan Polat konuşmasına ‘’Öncelikle Salgın dönemin de ve Sakarya da ki patlamada vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Kalanlara sağlık, sıhhat, şifa diliyorum.’’ diyerek başladı.

11 Mart’ta ilk koronavirüs vakası ile başlayan hastalık ile beraber gördük ki kriz yönetimin de Türkiye’nin tek başlılığının, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, başımızda bulunan güçlü lider ve yönetiminin ne demek olduğunu bu süreçte daha iyi anladık. Şükür ediyoruz ki bu sürece güçlü bir lider ve yönetimle girdik. Bizim ölçeğimiz de bulunan İtalya’nın İspanya’nın başına gelenler bizim de başımıza gelebilirdi belki de daha fazlası olabilirdi. Rabbimize şükür ediyoruz buna vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimine teşekkür ediyorum.

Ocak ayın da Çin de ilk vakalar duyulmaya başladıktan sonra Bilim kurulunu hemen kuran, gerekli tedbirleri alan yönetim bu krizi en az hasarla atlatmamıza vesile oldu. Her yerde olduğu gibi Bayburt’ta da vakalar görüldü. Bayburt’ta  vaka oranı orta seviyelerde görüldü. Toplam 283 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 18 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda ise 8 vaka mevcut hastane de 4 vatandaşımızın tedavisine devam edilirken, 4 vatandaşımız da evinde takip ediliyor.   Bu süreçte hastanemizde bir yoğunluk olmadı, tedavi görmede sıkıntı yaşayan vatandaşımız olmadı.

Vatandaşlarımız elini kolunu sallaya sallaya hastaneye gitti aynı şekilde de çıktı, bazı vatandaşlarımız halay çekerek hastaneden ayrıldı.

Bu vesile ile Sağlık İl Müdürümüze, bütün sağlık çalışanlarımıza, temizlikçisinden, hemşiresine, herkese teşekkür ediyorum.

Koronavirüs Dönemi Ekonomik Destekler

Bu sürecin bir de sosyal ve ekonomik boyutu var. Hükümetimiz bu konuda da ciddi tedbirler aldı. Bizde bunu Bayburt’ta en uç noktalarda da yaşattık vatandaşımıza. Salgının etkisini azaltmak amacıyla 280 milyar TL’lik destek verildi.

Bayburt’ta da bu kapsam da 10 milyon TL hibe destek verildi.

Bunlar sosyal destek programının 1. Faz, 2. Faz, 3. Faz çerçevesinde oldu.

Kısa çalışma ödeneği olarak aktarıldı.

Nakdi ücret desteği olarak aktarıldı.

Ve işsizlik ödeneği olarak toplam da  10 milyon TL vatandaşlarımıza sunuldu.

Destekler bu kadarla da kalmadı. Esnafımıza, vatandaşımıza ödemesi kolay, faiz oranı düşük krediler sunuldu.

Esnaf Kefalet Kooperatifi 25 bin TL kredi verdi. En son aldığımız bilgiye göre 650 kişi bu krediden faydalanmış durumda.

Salgının sosyal ekonomik etkisini olumsuz etkisini azaltmak için devletimizin yardımı oldu hala da devam ediyor.

Ramazan ayın da yaklaşık 10 bin adet gıda ve temizlik kolisi vatandaşımıza ulaştırıldı.

Bu konu da başta Valimiz Cüneyt EPCİM olmak üzere ili idare eden kamu personeline teşekkür ediyorum. Vefa destek gurubunda yer alan Sivil Toplum Kuruluşlarına, İHH , Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, Kızılay bütün sendikalara teşekkür ediyorum.

Bunların dışında da muhtarlarımız kendi çabalarıyla vatandaşlara yardım kolileri ulaştırdılar.

Yerel idarelerde;  Bayburt Belediyesi, Demirözü Belediyesi, Arpalı Belediyesi, Aydıntepe Belediyesi Gökçedere Belediyeleri görevlerini hakkıyla yerine getirdi.

Bu konuda emek sarf eden herkese Ak Parti İl Teşkilatı olarak teşekkür ediyorum.

Ülkenin Bekası Adına Cumhur İttifakı Çok Önemli

2. Abdulhamid Hanı tahtından indirmek isteyen güç odakları, bugün de onların torunları Recep Tayyip Erdoğan’ı görevinden alabilmek için çaba sarf ediyor.

Cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisidir.

Devlet’in bekası için Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayan devletin başında kalması gerektiğini sürekli vurgulayan MHP Lideri Devlet Bahçeli ve kadrosuna da bu süreçte verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Biz de ittifakın devam etmesi için üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz.

Seçimler de bazı şehirlerde tek aday çıkarıldı, bazı şehirler de ise kendi içimizde yarış oldu. Bayburt’ta da kendi içimiz de bir yarış oldu. Bu seçim sonucunda da Bayburt’ta MHP yerel seçimin kazananı oldu. 2004 yılında yapılan seçimde Hükmü Bey’den devir aldığımız Bayburt Belediyesini 15 sene sonra tekrar Hükmü Bey’e devir ettik. Hayırlı olsun dedik, başarılar diledik.

Bayburt’ta yapılan yatırım da bizi ilgilendiriyor, yapılmayan yatırımda bizi ilgilendiriyor. Biz Bayburt’ta yaşamaya devam ediyoruz. Her şey bizim için.

Bu 15 sene içerisin de Bekir Çetin, Hacı Ali Polat, Mete Memiş başkanlık dönemleri oldu ve bu dönemlerde alt yapı ve üst yapı meselelerini çözdük. 15 sene içerisin de Bayburt’u geliştirdik, büyüttük.  Yeşil alan çalışmaları, Şehir aydınlatmaları, Otoparklar konusunda çalışmalar oldu. Alt yapı çalışmaları bitti, Şebeke hattı, yağmur suyu bertaraf tesisi bitti.  Bayburt’un artık ufkunu genişlettik.

Bayburt bir üniversite şehridir

45 bin nüfusun yaklaşık 20 bin nüfusu üniversite ile bağlantılı nüfustur.

Bayburt’ta son 100 yılda yapılan en önemli yatırım nedir diye sorulsa Bayburt’un il olması ve Bayburt’a üniversite gelmesidir diye söylerim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Üniversite’nin bütçesi çoğu kurumdan daha fazladır. Yatırımlar elden geldiği kadar devam ediyor.

Öğrencilerin rahat bir eğitim sürdürmesi için gayret içerisindeyiz.

Bayburt’ta Şehirleşme

Bayburt’ta artık şehirleşme meselesi bitmeli, kentsel dönüşüm meselesi bitmeli, bina stok durumu iyi değil, ağaçlandırma devam etmeli, ışıklandırma devam etmeli yani bu şehrin boyası yapılmıştır cilasının yapılması gerekmektedir. Bu kadarının da en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız.  Şunu da söylemeliyim ki 31 Mart öncesi şehrimizi ziyaret eden Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beyefendi’nin Bayburt’a söz verdiği 2 milyon TL destek sözü geçen hafta Bayburt Belediyesine ödenmek suretiyle tahakkuk ettirilmiştir. Hükümet bu parayı Bayburt’umuza hibe olarak vermiştir. Bayburt’umuza hayırlı olsun.

Yapılan yatırımlar Bayburt’un hayalleridir

Yatırımların amacı ekonomiyi ayakta tutmak, ekonomiyi diri tutmaktır.

Bayburt – Gümüşhane havaalanı yapımı devam ediyor. Sözleşme bedeli 175 milyon TL 2021 yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

Vauk Tüneli çalışması devam ediyor.

Salmankaş tüneli hizmete sunuldu.

Arpalı kışlasın da çalışmalar devam ediyor. 6 milyon 500 bin TL ödenerek 700 dönüm arazi kamulaştırıldı.

İl Başkanları Toplantısında Milli Savunma Bakanı ve Çevre Şehircilik Bakanına  yönelttiğimiz soruya da ihalesi en kısa zaman da yapılacağı cevabını aldık. 3500 komandonun istihdam edileceği, eğitim göreceği bir kışlaya sahip olacak.

Ulaşımda 15 proje devam ediyor. Yatırım bedeli 1 milyar 657 milyon TL’dir.

Kop Tüneli, Vauk Tüneli, Havaalanı, Salmankaş Tüneli, Çaykara Devlet yolu

Spor yatırımları devam ediyor.

4 bin kişilik kapalı spor salonu inşaatı başladı devam ediyor.

Genç Osman Stadyumunda tribünler yapım aşamasında

Kültür yatırımları devam ediyor.

Kale restorasyon çalışmaları, Sur çalışmaları devam ediyor, Kale’nin aydınlatması da bu sene bitecek

Tarım yatırımları devam ediyor.

2019 yılında tarım hayvancılıkta 25 milyon TL destekleme yapıldı.

Mera ıslah çalışmalar devam ediyor. 2018 2020 yıl arasında 6 köyde yapılan çalışmalarda 2 milyon TLl harcandı.

Eğitim

Okul binaları yenileniyor

Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası bitti.

Merkez Kız Pansiyonu bitti.

Erdem Beyazıt Yatılı bölge okulu pansiyonu bitti.

Halk Eğitim binası yapımı devam ediyor sona yaklaşıldı.

Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi bitti.

Bayburt Lisesi restorasyon tamamlandı. Yeni eğitim döneminde hizmete başlayacak.

Kampüs Liseler bölgesinde kapalı spor salonu yapıldı

Doğa Koruma Milli Parklar Genel İl Müdürlüğü alanında yatırımlar

Kop dağı müdafaası milli parkı projeleri tamamlandı.

Yakup abdal tabiat parkı çalışmaları bitti. Turizme kazandırma çalışmalarımız devam ediyor.

Devlet Su İşleri Müdürlüğünün yatırımları

66 yatırım projesi devam ediyor. Yatırım bedeli 1 Milyar TL ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER