İL BAŞKANI POLAT BAYBURT’UN KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

AK Parti Bayburt İl Başkanı POLAT: "Gün oldu Kop'ta Miralay Sabri Bey, Gün oldu 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir olduk"

İL BAŞKANI POLAT BAYBURT’UN KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt'un kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Polat, "21 Şubat 1918 tarihinde bu topraklarda yaşanan zulme ve işgale dillere destan bir şekilde son veren kahramanlarımız gün oldu Kop’ta Miralay Sabri Bey, gün oldu 15 Temmuz’da Ömer Halis Demir olarak ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde şehit düşen 13 vatandaşın acısıyla 21 Şubat’a girdiklerini belirterek, "Irak’ın kuzeyinde kalleşçe ve alçakça katledilen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

"Dün olduğu gibi bugün de Türkiye üzerindeki kirli emellerin yarınlara ulaşmaması için tüm güçleri ile çabalayacaklarını vurgulayan Polat şunları kaydetti:

21 Şubat 1918 tarihinde bu topraklarda yaşanan zulme ve işgale dillere destan bir şekilde son veren kahramanlarımız gün oldu Antep’te Şahin Bey, Akhisar’da Gördeseli Makbule, Urfa’da Sütçü İmam, Aydın’da Yörük Ali, Erzurum’da Nene Hatun, Kop’ta Miralay Sabri Bey oldu. Gün oldu İzmir’de Fethi Sekin, gün oldu 15 Temmuz’da Ömer halis Demir oldu. 

1918 yılında Dede Korkut’un diyarında verilen onurlu mücadele bugün de devam etmektedir. İçte ve dışta bu millete diz çöktürmek isteyen beynelmilel güçler 1918’de olduğu gibi bugün de var güçleri ile birliğimizi, dirliğimizi dağıtma çabası içerisindedir. Bu hain emellere ancak ve ancak kenetlenerek karşı koyabiliriz.

Yüce Allah’tan dileğim bu millete bir daha “21 Şubatlar, 18 Martlar, 15 Temmuzlar” göstermesin. 21 Şubat 1918 yılında yaşanan olağanüstü mücadeleyi bayram olarak kutlamamızla beraber, hatıraların diri tutulması, milli şuur ve tarih bilinci açısından son derece önemlidir.

Bu vesileyle vatan savunmasında her türlü fedakarlığı göze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum."

YORUM EKLE
YORUMLAR
Danismentli
Danismentli - 3 yıl Önce

BAYBURT BU MILLETINI YAKASINDAN DUSTUGUNUZ GUN IKINCI KEZ KURTULMUS OLACAK.

Mehmet Mustafa
Mehmet Mustafa - 3 yıl Önce

Insan masa ustune Allah in ismini koyarak MUSLUMAN OLMAZ , bir insan eger hirsiz olmaz ise, yolsuzluk yapmaz ise, adil ve durust olursa, o zaman MUSLUMAN a ait ozellikleri tasir. Malasef AK partide hic biri yok. Bu yaptiginiza ancak DIN somurusu denir.

SIRADAKİ HABER