Gelecek Partisi Bayburt Merkez İlçe kurucular listesini açıkladı

Hüseyin Tekin Başkanlığında kurulan merkez ilçe teşkilatı 18 isimden oluşmakta. Toplumun her kesimini temsil konusunda hassasiyet gösterdiğini belirten İl Başkanı Nazir Güler isimleri açıklayarak Bayburt siyaseti ve ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Gelecek Partisi Bayburt Merkez İlçe kurucular listesini açıkladı

Hüseyin Tekin Başkanlığında kurulan merkez ilçe teşkilatı 18 isimden oluşmakta. Toplumun her kesimini temsil konusunda hassasiyet gösterdiğini belirten İl Başkanı Nazir Güler isimleri açıklayarak Bayburt siyaseti ve ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Bayburtun ekonomik bileşenlerinin önemine vurgu yapan Güler  Bayburt’u yöneten siyasilerden  sorduğu sorulara açıklama beklediğini kaydetti.

Bayburt ekonomisinin bileşenleri.

Soruyoruz ; 2003 yılından beri mevcut iktidara büyük oranda  (yüzde 82 rekor oy) destek veren Bayburt, Söz verildiği halde gerekli ve yeterli desteği aldı mı.

Tarihi fırsatlar yakalayan, devlet idarecileri tarafından “Bayburt milletvekili bire düştü diye üzülmeyin   Bayburt’un diğer  Milletvekili benim” diyen başbakanların olmasına rağmen tarihi fırsatların değerlendirilemediğini gördük ve hala  görüyoruz..

2015 yılında  Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü verdiği,   Şehri  temsil eden siyasilerin de defaten 2019 yılında başlatılacağı söylenen Bayburt Komando Kışlası neden hala başlatılamadı. 2020 yılının ilk 6 ayını geride bıraktık.  Bayburt’un ekonomik bileşenlerinden biri ve en etkili olacağı tahmin edilen adı geçen  kışla ödenek eksikliği yüzünden  başlatılamadığına dair söylentiler  doğru mu ?

Diğer büyük şehirlerde yatırımlar  devam ederken bayburt’ta ki yatırımların dikkate alınmaması ödeneklerin durdurulması  siyasi bir dayatma mıdır ve /veya şehri temsil eden milletvekili , idareci hemşerilerimizin  beceriksizliği midir ?

Geçmiş yıllarda 1500 dönüm kamulaştırma çalışmaları yapılmış 3500 personelin görev alması ön görülen ve şehrin  ekonomisine  büyük katkısı  olacağı  düşünülen komando birliği hakkında neden olumlu ve olumsuz bir açıklama yapılmaz. 

“Tren yola çıkarsa mutlaka Bayburt dan geçecektir.”

Bu sözler kulaklarımızda hala çınlıyor.

Tren hattı’nın yine iktidar yöneticileri tarafından altı çizilerek söz verilmesine rağmen Bayburt ayağı es geçilmiş verilen  sözlerin üstü çizilmiştir.  Bu durum dikkate alınması gereken arka plan zihni dayatma yansıması mıdır ?  Kamuoyu  bu hususta  yetkililerden nedenine dair  detaylı  açıklamalar beklemektedir.

Borç içerisinde bırakılan belediyenin secim meydanlarında taahhüt edilen yatırımların hayata geçirilmesi için gerekli kaynakların aktarılmaması (Yoksa cumhur ittifakından saymıyor musunuz.)  veya ek kaynak yaratılması konusunda  iktidarın   duyarsızlığımı söz konusu yoksa kurumu yönetenlerin girişim eksikliğimi.

Bayburt esnafının ekonomik dar boğazda olduğu Borçlanarak kredilerle ayakta kalmaya çalıştığı bilinen bir gerçektir.  Bu şehrin vatanına milletine bağlı milli manevi duyguları zirve yapmış her platformda güven veren ve itibar gösterilen halkına bu durum revamıdır.

Devletin kaynaklarını israf ederek, işe yaramaz , toplumun yararına olmayan hiçbir ekonomik katma değer sağlamayan  Nehrin betonlaşmasına gömerek,ve yine  ne idiğü belirsiz adına şelale denilen ucube projelere harcayarak  miri malını koruma ahlakı kalmadı mı sizde.

Çoruh nehrini dere konumuna (Masat deresi) indirgeyerek etrafındaki yapılaşma ve betonlaşmaya izin veren zihniyet rant politikalarının  bu şehre bir fayda sağlamayacağını ne zaman görecek.

Gelecek partisi olarak amacımız Bayburt ekonomisini canlandıracak tüm girişimlerin takipçisi olmak,  desteklemek yeni önermeler getirmek tir.  Bu coğrafyada her türlü zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan esnafımızı, tüccarımızı,  sanayicimizi korumak ve haklarını savunmak başlıca görevimiz olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 10:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET
MEHMET - 4 yıl Önce

ALLAH'IN İZNİ İLE BU DÖNEM "İYİ" LERİN DÖNEMİ OLACAK. TÜRKİYE DE ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILAN SADECE İYİLER HAREKETİDİR. ANTİDEMOKRATİK YOLLARI KULLANARAK KONGRELERDEN KAÇANLAR BUNUN HESABINI SANDIĞA GÖMÜLEREK VE MECLİS DIŞINDA KALARAK GÖRECEKLERDİR. DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR MİSALİ BİR YERLERE YAMALANANLAR PİŞMAN OLACAKLAR.

Bayburtlu
Bayburtlu - 4 yıl Önce

Her meslekten insan var. 1 Büyük Millet Meclisi gibi....

SIRADAKİ HABER