Covid 19 Kuralları En Güzel Şekilde Camilerde Uygulanıyor

Pandemi döneminde camilerin başarılı sınav verdiğini belirten Diyanet-Sen Bayburt İl Başkanı İlhan Kelleci Covid-19 tedbirlerinin en iyi şekilde camilerde uygulandığını vurguladı.

Covid 19 Kuralları En Güzel Şekilde Camilerde Uygulanıyor

Pandemi döneminde camilerin başarılı sınav verdiğini belirten Diyanet-Sen Bayburt İl Başkanı İlhan Kelleci Covid-19 tedbirlerinin en iyi şekilde camilerde uygulandığını vurguladı.
Türkiye genelinde artan Coronavirus (Covid-19) vakalarının ardından sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere yeni kısıtlamalar hayata geçirildi.

Yaz döneminde özellikle de tatil bölgelerinde ve eğlence merkezlerinde Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin yaptığı uyarılara rağmen pandemiye karşı önlemlerin yeterince alınmaması vakaların artmasına neden oldu. 

Toplu taşıma araçlarında, kalabalık alanlarda ve eğlence merkezlerinde pandemiye karşı tedbirlerin uygulanmadığı ve önlemlerin hiçe sayıldığı görülürken camilerde kısıtlamanın kalkması ile ilk günden beri kılınan namazlarda cemaatin maske ve sosyal mesafe kuralına ciddi şekilde uyması, Covid-19 ile mücadelede camileri en iyi örnek haline getirdi.

Vakit namazları başta olmak üzere cuma namazı için camiye gelen cemaatin, abdestlerini ev ve işyerlerinde alması, seccade ile maskelerini istenilen şekilde takarak camiye gelmesi ve camide sosyal mesafe kuralına uyarak ibadetlerini yapması büyük takdir topluyor.
Covid-19 önlemlerinin en güzel uygulandığı yerin camiler olduğunu ifade eden Diyanet-Sen Bayburt İl Başkanı İlhan Kelleci. pandemi döneminde camilerin çok başarılı sınav verdiğini, din görevlileri ile cami cemaatinin Covid-19 kurallarına ve temizliğe çok dikkat ettiklerini  söyledi. 

Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz”

Sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarının camilerde titizlikle uygulandığını ifade eden Kelleci “Yine son günlerde  camilerde Covid-19 kurallarına uyulmadığı yönünde bazı kişi ve çevreler tarafından talihsiz açıklamalar var. Bunlar camiamızı son derece üzmektedir. Tabi bunlar kasıtlı olarak söylenen ifadelerdir. Bu iddiaları dile getiren çevre ve zihniyetler bellidir. Aynı zihniyet bugünde yine tezahür ediyor  Covid-19 kuralarına uyulmadığı gibi konuları dile getirerek camileri kapatmaya çalışmaktadırlar.Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir. Biz diyanet camiasının içerisindeyiz. Pandemi süreci başladığından bugüne kadar bütün pandemi kuralları camilerde uygulanmaktadır. Sosyal mesafe kuralları uygulanıp gereken bütün tedbirler alınıyor. Kesinlikle bu söylenenlere katılmıyoruz. Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Bayburt Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Ulu Camii İmam Hatibi Engin Yazıcıoğlu ise pandemi sürecinde camilerin tüm topluma örnek olduğunu vurguladı.

“Cemaatimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uyuyor” 

Din görevlilerinin ve cami cemaatinin “Temizlik imanın yarısıdır” şuuruyla hareket ettiğini belirten Yazıcıoğlu “Müslüman’a ‘temiz ol’ demeye bile gerek yoktur. Çünkü Müslüman günde beş vakit elini yıkayan, yemeklerden önce ve sonra ellerini yıkayan, çevresiyle barışık olan temiz olan insandır.  Cami cemaati günde beş defa Allah'ın huzuruna çıkarken temiz çıkıyor. Camilerde kardeşlerimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uyuyor. Müslüman zaten temizdir. Müslüman’a ‘temiz ol’ demek bile abestir.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 10:46
SIRADAKİ HABER